Policija upozorava na novu vrstu prevara: Lažna predstavnica konzulata prevarila staricu za 15 tisuća kuna

Autor: Poslovni.hr , 05. srpanj 2018. u 10:19
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske stiglo je upozorenje građanima da postoje slučajevi prijevare telefonom u kojima se pozivatelji predstavljaju kao zaposlenici konzulata SAD-a tražeći novćanu pomoć za člana obitelji žrtve.

Njihovu objavu prenosimo u cijelost:

-Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Korčula 24-godišnji državljanin Velike Britanije sumnjiči se za  kazneno djelo prijevare počinjeno na način da poziva građane te se predstavlja kao uposlenik konzulata ili veleposlanstva neke države i traži pomoć za nekog člana obitelji.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je sredinom ožujka ove godine 72-godišnjakinja dobila telefonski poziv ženske osobe iz SAD-a, koja se predstavila kao predstavnica konzulata, i zatražila da se za potrebe pokrivanja troškova adekvatne liječničke skrbi njene tete, koja živi u Australiji, uplati novac. Potom je s istog broja nazvala muška osoba koja se predstavila kao tetin unuk i tražio novčanu pomoć za baku, nakon čega su 72-godišnjakinja i njena 74-godišnja sestra na račun osumnjičenog uplatile novčani iznos od 15.430 kuna. Nakon što je muškarac i sljedećeg dana tražio uplatu novca, oštećene su shvatile da su prevarene i cijeli su slučaj prijavile policiji.

Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentirajte prvi

New Report

Close