Policija upozorava građane: Lažnim predstavljanjem ukrali nekoliko desetaka tisuća kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. siječanj 2018. u 12:20
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Policija upozorava građane da nipošto ne puštaju nepoznate osobe koje pokušavaju ući u njihove domove i doći u posjed njihovog novca ili drugih vrijednih stvari

Dva nova slučaja prevare starijih osoba lažnim predstavljanjem zabilježila je u ponedjeljak zagrebačka policija, koja je još jednom upozorila građane da nepoznate osobe ne puštaju u svoje domove.

U jednom slučaju žrtva je bila 75-godišnjakinja koja je u jutarnjim satima u Prilazu Sv. Josipa Radnika na Peščenici predala više desetaka tisuća kuna nepoznatom muškarcu koji joj se lažno predstavio.

Istoga dana oko podneva u Zlarinskoj ulici na Trnju dvojica nepoznatih muškaraca lažno su se predstavila 86-godišnjaku, kojem su iz stana otuđili nekoliko tisuća kuna.

Policija upozorava građane da nipošto ne puštaju nepoznate osobe koje pokušavaju ući u njihove domove i doći u posjed njihovog novca ili drugih vrijednih stvari, jer je riječ o prevarantima koji iskorištavaju nemoć starijih, lažno im se predstavljajući da su djelatnici banke, maserke ili policajci.

Policija navodi da ih građani odmah trebaju obavijestiti na broj 192 u slučaju da dobiju telefonske pozive od nepoznatih osoba koje od njih traže da nešto učine sa svojim novcem, zlatom i drugim vrijednim predmetima, ili im kažu da će netko doći na njihovu adresu radi provjere novca ili zlata.

Komentirajte prvi

New Report

Close