Policija upozorava građane da ne nasjedaju na ovu prevaru

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. listopad 2015. u 12:54
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U kratkom vremenu nesretna je žena ostala bez vrijedne imovine.

Policija upozorava građane da ne nasjedaju na pozive o provjeri zlata i novca. 

"U nekoliko slučaja u proteklom razdoblju na području Virovitičko-podravske županije, dogodila su se kaznena djela prijevare, gdje su prevaranti predstavljajući se kao djelatnici banke od starijih osoba, tražili na uvid 'ispravnost njihovog novca', a nakon što su uzeli novac, više se nisu vratili", izvijestili su iz MUP-a. 

U utorak u ranim jutarnjim satima nepoznata žena je telefonski nazvala 78 – godišnjakinju iz Virovitice i upitala ju je ima li u kući zlata i ako ima da će ona doći pregledati i vratiti joj ga za 10-tak dana. Žena (78) je priznala da ima zlatni lančić i naušnice te pristala na posjet. 

Nakon pola sata kod 78-godišnjakinje se pojavila nepoznata žena stara oko 35 godina, odjevena u crnu jaknu i hlače, kojoj je žena predala zlatni lančić i naušnice nakon čega se nepoznata žena udaljila iz kuće.  "U poslijepodnevnim satima, kod žene(78) je došao njezin 50 – godišnji sin kojemu je ona ispričala događaj. Nakon saznanja o događaju, sin je otišao u sobu radi provjere novca, kojeg je ostavio prije tri dana, te utvrdio da nedostaje 1000 kuna", izvijestila je policija. 

"Savjet starijim osobama: ako primite telefonski poziv nepoznate osobe, koja se predstavlja kao djelatnik neke banke i traži provjeru vašeg novca, zlata ili ako vam ponudi masažu, te prodaju raznih zdravstvenih pomagala i slično, odmah prije njihovog dolaska o tome obavijestite policiju na broj telefona 192", upozoravaju iz policije.

Komentirajte prvi

New Report

Close