Policija provodi akciju, kažnjavat će svakoga tko napravi ovaj prekršaj

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. ožujak 2019. u 10:43
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Takvim prekršajem vozači mogu ugroziti ili u zabludu dovesti druge sudionike u prometu koji voze iza njega ili mu dolaze iz suprotnog ili bočnih smjerova.

Na području cijele zemlje policija će danas (12. ožujka) od 10 do 14 sati kontrolirati koriste li vozači žmigavce jer, ističe policija u obavijesti, neuključivanje pokazivača smjera u vožnji je prekršaj kojim se ugrožavaju sudionici u prometu.

Neuključivanje pokazivača smjera je prekršaj propisan odredbama članka 44. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Takvim prekršajem vozači mogu ugroziti ili u zabludu dovesti druge sudionike u prometu koji voze iza njega ili mu dolaze iz suprotnog ili bočnih smjerova. Uz navedeno, neuključivanje pokazivača smjera, iritira druge sudionike i prilikom radnji vozilom u prometu može dovesti i do teških prometnih nesreća, ističe policija.

Stoga će se na području cijele države dana 12. ožujka 2019. godine u vremenu od 10,00 do 14,00 sati provesti ciljana preventivno – represivna akciju prema vozačima koji čine predmetni prekršaj, stoji u obavijesti koja je stigla iz požeško-slavonske Policijske uprave.

Komentirajte prvi

New Report

Close