Policija počela izvide u pulskoj “Areni”

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. ožujak 2014. u 15:37
Arhivska fotografija; Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Istarska policija počela je danas s provođenjem izvida u pulskoj modnoj kući “Arena”, čiji su radnici u štrajku od 21. veljače zbog neisplate plaće od lipnja prošle godine.

Istarska policija počela je danas s provođenjem izvida u pulskoj modnoj kući "Arena", čiji su radnici u štrajku od 21. veljače zbog neisplate plaće od lipnja prošle godine.

"Policija je na temelju napisa u medijima, u kojima su radnici ove tvrtke u nekoliko navrata izrazili sumnju u nezakonite radnje te pozvali institucije da to istraže, započela danas s provođenjem izvida", kazala je Hini glasnogovornica Policijske uprave istarske Nataša Vitasović.

Naime, radnici su u nekoliko navrata putem medija upozorili javnost na nestanak interne štednje u "Areni", istaknuvši kako je u tvrtki postojala interna štednja gdje su blokirani višemilijunski iznosi.

Osim toga kako su naveli, radnici su izdvajali i sredstva za kasu uzajamne pomoći, a sada su, kako su rekli "i ta sredstva nedostupna radnicima".

U međuvremenu sindikalna povjerenica Ljiljana Bonas novinarima je potvrdila da je danas pozvana na obavijesni razgovor u PU istarsku.

Komentirajte prvi

New Report

Close