Policija, pitehničari, državno odvjetništvo na mjestu eksplozije

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. siječanj 2013. u 11:16
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Za sada još nije poznato što je uzrokovalo “eksplozivnu reakcije” jutros oko 3,50 sati na pruzi kod željezničke postaje Podsusedu.

Za sada još nije poznato što je uzrokovalo "eksplozivnu reakcije" jutros oko 3,50 sati na pruzi kod željezničke postaje Podsusedu, a policija i pirotehničari još uvijek obavljaju očevid, izjavio je na mjestu nesreće načelnik Policijske uprave zagrebačke Goran Burušić.

Policija provodi očevid u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom, a na terenu su i pirotehničari te pripadnici Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Zagreb kako bi se utvrdile okolnosti te intenzitet eksplozije.

Okolno područje okruženo je policijskim trakama, unutar kojeg se mogu vidjeti policajci i pirotehničari u bijelim odjelima s policijskim psima.

Ranije jutros iz policije je priopćeno kako je do eksplozije došlo u trenutku prolaska teretnog vlaka, kojeg je na relaciji Ranžirni kolodvor Zagreb-Varaždin vozio 39-godišnji strojovođa B.H. Nastala je materijalna šteta, dok ozlijeđenih osoba nije bilo.

U eksploziji je oštećena pruga i lokomotiva na sjevernom kolosjeku Zagreb-Zaprešić, kod Podsuseda, a oštećeno je i nekoliko prozorskih stakala na obližnjim kućama.

Jedna od susjeda koja je čula detonaciju eksplozije, ispričala je novinarima da je to bio strašan udarac koji je puknuo kao bomba. "To je bio užas, to je bila jaka eksplozija, kao kada su bombe pucale u II. Svjetskom ratu", rekla je.

Druga susjeda novinarima je, pak, ispričala kako ju je probudila eksplozija, a da nakon toga nije čula nikakve zvukove ili trčanje. Učinilo joj se, kaže, da je bomba odjeknula iz obližnjeg pothodnika. Dodala je kako se zna dogoditi preko noći da netko baci petardu pa joj zbog toga ništa nije bilo sumnjivo".

Komentirajte prvi

New Report

Close