Policija od danas kreće u pojačanu vikend akciju: Posebno će nadzirati tri stvari

Foto: Robert Anic/PIXSELL Foto: Robert Anic/PIXSELL

Tijekom vikenda, od 20. do 22. rujna 2019. godine na području Policijske uprave zagrebačke provest će se akcije „Alkohol i droge“ i „Brzina“.

Alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima te nepropisnog prijevoza djece te ostalih prometnih prekršaja, kao što su nepropisno kretanje kolnikom, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, prekršaji vozača prema pješacima, nepropisna uporaba mobitela u vožnji i drugi prekršaji koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

'Akcija se provodi s ciljem povećanja sigurnosti na cestama te ujedno i povodom početka nove školske godine, s posebnom pažnjom na sigurnost najmlađih sudionika u prometu', stoji u policijskom obrazloženju.

Na području cijele Hrvatske, pa tako i na području u nadležnosti Policijske uprave karlovačke, u razdoblju od 16. do 22. rujna, policija će provoditi pojačani nadzor vozača u prometu u cilju utvrđivanja prekršaja koji se odnose na korištenje mobitela prilikom upravljanja vozilom i nekorištenja sigurnosnog pojas.

Ova akcija provodi se temeljem Plana aktivnosti organizacije TISPOL - mreže prometnih policija država Europe, najavljeno je pak iz PU karlovačke. 

Komentari (1)
  • Babaroga
    Babaroga 1:07 25.9.2019.

    Mobitele snimajte, toga je sve više!

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve