Policija na nadzornim kamerama zaradila 83 milijuna kuna, a postavljat će ih još

Autor: Poslovni.hr , 25. kolovoz 2016. u 08:16
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Prije godinu dana ukupan trošak postavljanja kamera bio je pet milijuna kuna.

Dvadeset tri kamere postavljene na hrvatskim prometnicama fotografiraju svakog tko vozi preko ograničenja i po danu i po noći. Na području karlovačke policije prije dva mjeseca postavljeno je osam kamera. Slijedili su primjer iz Osijeka, Zagreba i Rijeke gdje je prošlo ljeto postavljeno ukupno 15. 

"Mi smo zadovoljni što oni imaju svoj preventivni učinak. U Zagrebu na Aleji Bolonje gdje su dva uređaja možete vidjeti kako se poštuje ograničenje brzine i kako ljudi paze da ne voze brzo i nema više divljanja", rekao je Miron Huljak iz MUP-a. 

Prije godinu dana ukupan trošak postavljanja kamera bio je pet milijuna kuna. Od tada na području osječko-baranjske policije ispisano je gotovo 8.000 kazni, primorsko-goranske gotovo 30 tisuća, a u Zagrebu 45 tisuća. Kako je minimalna kazna 1000 kuna, država je tako zaradila barem 83 milijuna kuna samo na tim lokacijama.

"Takvi uređaji nažalost, ili na sreću, donose jako puno novca i onda ti novci mogu služiti za nabavku novih takvih uređaja", dodao je Huljak za RTL.

Pa smo tako doznali da bi uskoro i prebrzi Varaždinci mogli osjetiti učinkovitost ovih uređaja.

Komentirajte prvi

New Report

Close