Policija istražuje kupnju prostora za novu Hitnu u Sisku

Autor: Agencija VLM , 21. ožujak 2013. u 10:59
Ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Oporbi sporna cijena i nepostojanje javnog natječaja

Kako Večernji list doznaje sisačka policija je, postupajući po nalogu Državnog odvjetništva, prije nekoliko tjedana zatražila od Sisačko – moslavačke županije dokumentaciju vezanu uz prošlogodišnju kupnju bivšeg auto salona Lav auto Popec za potrebe smještaja Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Sisku.

Prostor bivšeg auto salona, tik do Novog sisačkog mosta, županijska je skupština odlučila u travnju 2012. godine kupiti za 9,8 milijuna kuna. Ta je odluka i tada naišla na otpor oporbenih čelnika kojima je bila sporna cijena, kao i to što nije bilo javnog natječaja. Ubrzo na adresu DORH-a i policije stižu anonimne kaznene prijave, dok je i dio samih oporbenjaka, pod svojim imenom, uputio kaznene prijave izražavajući sumnju u ovu kupoprodaju.

DORH je reagirao, te su protekli mjesec od strane policije počele predistražne radnje. Županija je dostavila svu traženu dokumentaciju, smatra kako nikakvih nezakonitosti nema, no oporba je i jučer dovela u pitanje isplativost i legalnost samog projekta.

– Procijenjena vrijednost te obične hale bila je 1100 eura po kvadratnom metru, dok imamo auto salone u Sisku koji se prodaju za 550 eura po kvadratu, a NAMA svoje poslovne prostore u centru Siska cijeni 600 eura po kvadratu. Prostor bivšeg Popeca nema ni kanalizaciju, nema toplovod, nema ni sve dozvole da počne raditi tamo Zavod za hitnu medicinsku pomoć. To je propali projekt, rekao je vijećnik u županijskoj skupštini Ivica Šipuš (HDZ) izrazivši sumnju u ispravnost procjene vrijednosti objekta koju je izradila Porezna uprava Sisak.

– Mi jesmo za novi prostor Hitne u Sisku, no ne na ovaj način. Zašto se nije išlo na javni poziv za dostavu ponuda pa da se vidi kojih nekretnina i po kojoj cijeni ima na ponudi. Na zaobilaznici se prodaje auto salon po duplo jeftinijoj cijeni po kvadratu od kupljenoga, rekao je Željko Krapljan.

– Postoje USKOK i DORH i neka oni rade svoj posao. Hitna zaslužuje bolje uvjete od garaža Šumarije i Županijska skupština se složila s kupnjom prostora za njih. Uz Poreznu radili smo i još jednu procjenu ovlaštenog vještaka, tako da ne vidim problem u vrijednosti objekta koji ima dozvole za svu potrebnu infrastrukturu, kazala je jučer županica Marina Lovrić Merzel.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close