Policija češlja Čačićev Coning

Radimir Čačić. Photo: Marko Jurinec/PIXSELL Radimir Čačić. Photo: Marko Jurinec/PIXSELL

U Policijskoj upravi varaždinskoj potvrdili su da se provodi kriminalističko istraživanje u vezi s poduzećem Coning.

U Policijskoj upravi varaždinskoj potvrdili su da se provodi kriminalističko istraživanje u vezi s poduzećem Coning, tvrtke Radimira Čačića.

Podsjetimo, upravu i nadzorni odbor prijavili su sami radnici koji nisu dobili već osam plaća pa su stupili u štrajk. Potražuju više od 10 milijuna kuna bruto.

– Prijavu je uime radnika tvrtke Coning d.d., Coning Ecogradnje, Coneca i Congame podnio regionalni povjerenik Sindikata graditeljstva Hrvatske Mladen Zemljić. Prijavljene su sve uprave i nadzorni odbor koji je isti u tim tvrtkama Coning Grupe. Razlozi su netransparentnost, sumnjive prodaje nekretnina, neisplata plaća i neuplata doprinosa, Doprinose nam navodno nisu uplatili tri godine... Sve u svemu, prijavljeni su za loše gospodarenje i svjesno vođenje tvrtki u propast – kaže Srećko Vidaček, sindikalni povjerenik u Coningu.

Kaže da nisu vidjeli "krimovce" u tvrtki, da ih nitko nije zvao ni obavijestio o tome te nagađa da osobe koje se ispituju odlaze u policiju.

Komentari (2)
  • karuba5
    karuba5 21:54 6.3.2013.

    Ako su sad kod njega onda su Magmu već pretresli,jer ako tek sad kreću morat će dobro birati tajming,a i istraga će biti složenija s obzirom na sjedište i vremenski odmak.Iako situacija je zapanjujuće slična,pa će im iskustvo olakšati posao,a ako zapnu i za to ima rješenja…

  • Mister
    Mister 18:47 6.3.2013.

    ljepo ljepo, bolje ikad nego nikad. Sad još da se sjete svratiti do Diokia… e to bi bio pun pogodak.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!