Pola dvorca u suvlasništvu Ninoslava Pavića na javnoj dražbi

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. siječanj 2018. u 12:24
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Tvrtka Vilinske poljane osnovana je 2005. s temeljnim kapitalom od 3,8 milijuna kuna, a kao osnivači su navedeni Damir Vlajčević i Ninoslav Pavić, bivši vlasnik medijske kompanije Europapress Holding (EPH), sada Hanza media.

Trgovački sud u Zagrebu je za 20. ožujka zakazao još jednu javnu dražbu za polovicu dvorca i parka Golubovec, stečajnu imovinu tvrtke Vilinske poljane u suvlasništvu Ninoslava Pavića, na kojoj će se nekretnine i zemljište na nešto više od 6400 kvadrata prodavati po početnoj cijeni od 600.000 kuna.

Na navedenim nekretninama u Donjoj Stubici upisano je pravo u korist razlučnih vjerovnika Karlovačke banke, bivšeg Fonda za razvoj i zapošljavanje, bivše Varaždinske banke (Vaba), ali i Ministarstva financija. Budući da je dvorac Golubovec zaštićeni spomenik kulture i ima svojstvo kulturnog dobra, pravo prvokupa ima Republika Hrvatska.

Prodaja nekretnina tvrtke Vilinske poljane d.o.o uslijedila je nakon otvaranja stečaja te tvrtke u srpnju 2014. i odluke stečajnog upravitelja o prodaji nekretnina iz listopada 2015. godine. Na ovoj posljednoj zakazanoj javnoj dražbi početna cijena je više nego prepolovljena u odnosu na 1,3 milijuna kuna koliko je bila cijena na javnoj dražbi krajem prošle godine.

Tvrtka Vilinske poljane osnovana je 2005. s temeljnim kapitalom od 3,8 milijuna kuna, a kao osnivači su navedeni Damir Vlajčević i Ninoslav Pavić, bivši vlasnik medijske kompanije Europapress Holding (EPH), sada Hanza media.

Vilinske poljane poznate su i kao tvrtka koja je od poznate tekstilne tvrtke Kamensko nakon stečaja potraživala više od 7,7 milijuna kuna, što je bilo pobijeno tek završetkom stečaja Kamenskog ove godine.

Upravo zbog spornih tražbina tvrtke kojoj su na čelu bili Pavić i Vlajčević, ujedno i jedan od čelnika uprave Kamensko d.d., bili su održani prosvjedi radnika, a to je i bio predmet policijske istrage tijekom 2011. i 2012. godine, tijekom koje su bili privedeni i ispitani bivši direktor Kamenskog Antun Crlenjak i Davor Vlajčević.

Osim u slučaju Kamensko, Vilinske poljane bile su poznate i po aferi "Kobilje mlijeko" zbog nenamjenskog trošenja više od 14 milijuna kuna plasiranih preko tadašnjeg državnog Fonda za razvoj i zapošljavanje za kupnju zgrade, rasplodnih kobila i konja te opreme za mužnju, u sklopu tog projekta planiranog, ali i nikada ostvarenog u neposrednoj blizini dvorca Golubovec.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Miroslave, javi seeeee!

New Report

Close