Pokrovac: Seljaci se ne namjeravaju maknuti s ceste

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. kolovoz 2013. u 15:53
Tomislav Pokrovac (Foto: Dusko Mirković/PIXSELL)

Pokrovac je najavio da se večeras prosvjedima pridružuju i nezadovoljni poljoprivredni proizvođači u Trpinji na vukovarskom području.

Nezadovoljni vukovarsko-srijemski poljoprivrednici koji već drugi dan s traktorima blokiraju državnu cestu D55 nedaleko Graničnog prijelaza Županja, ne odustaju te će nastaviti s blokadom unatoč upozorenjima policije, potvrdio je popodne Hini predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka (SHS) Tomislav Pokrovac.

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) upozorilo je danas da organizatori poljoprivrednih prosvjeda koji su traktorima blokirali prometnice na području četiri policijske uprave, nisu na vrijeme prijavili prosvjed, te je pozvalo poljoprivrednike-prosvjednike da odblokiraju prometnice i svoje djelovanje usklade sa Zakonom o javnom okupljanju i Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Vezano za to priopćenje iz MUP-a Pokrovac je kazao kako se seljaci s ceste ne namjeravaju maknuti.

"Sjetili su se izvjestiti nakon 24 sata da kršimo nekakve zakone. To nas uopće ne zanima. Niti nas zanima MUP, niti zakoni koji nam 'kao svima jamče ista prava', a u stvarnosti to nije tako. Dok god gospoda iz MUP-a primaju plaću, nemaju šta nama prigovarati koji plaće nemamo", komentirao je današnje priopćenje MUP-a Pokrovac, dodavši da se seljaci s ceste ne namjeravaju maknuti.

Izvijestio je kako je uz blokadu D55, prometnice koja povezuje Vinkovce i Županju s bosanskom Posavinom, danas također otvoren novi prosvjedni punkt kod Ilače na vinkovačkom području.

Pokrovac je najavio da se večeras prosvjedima pridružuju i nezadovoljni poljoprivredni proizvođači u Trpinji na vukovarskom području.

Naglasio je također da vukovarsko-srijemske poljoprivrednike, okupljene oko Sindikata hrvatskih seljaka koji je i organizator prosvjeda u Vukovarsko-srijemskoj županiji, ne zanimaju više nikakvi pregovori s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom, već isključivo s premijerom Zoranom Milanovićem.

Pokrovac je pozvao premijera Milanovića da se uključi u pregovore te da dođe na jedan od punktova i razgovara sa seljacima.

Prema njogovim riječima, u ovom trenutku u prosvjede u Vukovarsko-srijemskoj županiji uključeno je ukupno oko 250 poljoprivrednih proizvođača na nekoliko punktova.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Policiji je dužnost da seljake makne sa ceste !
Ako je Država dužna novce seljacima neka ju tuže pa će dobiti i kamate .

imamo hrvatsku policiju

i neka uvedu već jednom reda

Svake godine isto, a nisam vidio nikakav prijedlog od strane seljaka.

Zna se kako se u ovoj zemlji prosvjeduje.

Potrebno je prijaviti policiji prosvjed.

Kaj bi trebali turistički radnici njive blokirati kod vaše sjetve?

Već Vam dve godine tupim da se udružite u zadruge.

Tako će te lakše uči u EU utakmicu i imati manje troškove proizvodnje.

Isto tako Vas Todorić lanci neće moči ucjenjivati cijenom, a Hrvati će uvijek radije kupiti domaću robu.

Ono u Konzumu je uglavnom nejestivo bez mirisa i okusa.

kod preprodavača je ista ta roba samo 1-2 kune skuplja.

Za koji ku.RAC da dobivate poticaje.

Kaj ste s njima zadnjih 10 godina napravili za Hrvatskog potrošača?

E da, trebalo bi i nešto raditi….

Mislim da je tu problem.

lakše je ne misliti i ne obrazovati se i samo pobrat novce i moliti Boga da suša i tuča srede navodne zasijane kulture.[emo_palacd]
[emo_mrgud]

isti ste ko i ČETNICI

ZA NAMJENO BLOKIRANJE CESTA 30000 kuna kazne i tri mjeseca zatvora

New Report

Close