Pokrenuto rješavanje otkupa zemljišta

Autor: Poslovni dnevnik , 18. kolovoz 2013. u 21:59
Ministar Vrdoljak, arhivska fotografija (Vjeran Žganec Rogulja / PIXSELL

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u subotu je u Omišlju na otoku Krku izvijestio kako je pokrenuto rješavanje imovinsko-pravnih pitanja vezanih uz otkup zemljišta za budući LNG terminal.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u subotu je u Omišlju na otoku Krku izvijestio kako je pokrenuto rješavanje imovinsko-pravnih pitanja vezanih uz otkup zemljišta za budući LNG terminal, kao sastavni element predstečajne nagodbe Dina petrokemije iz Omišlja. Iz ureda primorsko-goranskog župana Zlatka Komadine priopćeno je da su se ministar Vrdoljak i župan Komadina sastali na temu gospodarskih subjekata s područja ove županije, pri čemu je Vrdoljak kazao kako je rješavanje imovinsko-pravnih pitanja u Omišlju zadatak Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom. Razgovaralo se i o hotelskom naselju Haludovo u Malinskoj te o mogućnosti pokretanja ulaganja postojećih investitora.

Ministar Vrdoljak zauzeo se za dogradnju lošinjske Zračne luke kako bi se omogućio prihvat velikih zrakoplova, te izgradnju marine Velopin u Malom Lošinju. Ministar je podržao i planove za stavljanje u funkciju prostora brodogradilišta Kraljevica kao nautičko-uslužne zone, u skladu s namjenom predloženom u županijskom Prostornom planu. Tijekom sastanka se govorilo i o modernizaciji termoelektrane Urinj i njezinu prelasku na prirodni plin kao pogonsko gorivo, s čime je ministar Vrdoljak suglasan. Najavljeno je da će ovo pitanje biti jedna od glavnih tema sastanka župana Komadine s Upravom HEP-a sljedećeg tjedna.

Komentirajte prvi

New Report

Close