Pokreće se postupak protiv Tomislava Karamarka

Autor: Poslovni.hr , 18. svibanj 2016. u 10:44
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Prema uobičajenoj proceduri, Povjerenstvo prvo donosi odluku o pokretanju ili nepokretanju postupka, pa ako se odluči pokrenuti postupak na nekoj od sljedećih sjednica, utvrđuje je li Karamarko povrijedio odredbe zakona o sprečavanju sukoba interesa.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijelo je odluku o pokretanju postupka protiv prvog potpredsjednika VladeTomislava Karamarka zbog mogućeg sukoba interesa, nakon što su objavljeni podaci o poslovnom odnosu između Karamarkove supruge i Josipa Petrovića, savjetnika mađarske naftne kompanije MOL. 

>> Karamarko: 'Rade aferu ni iz čega, nisam veleizdajnik'

"Pokreće se postupak da se utvrdi je li Karamarko u sukobu interesa zbog poslovnog odnosa Drimie i Peritus Savjetovanja koje posluje s Molom. Istražit će se je li Karamarko počinio povredu jer je propustio objasniti okolnosti o suradnji Drimie i Peritusa", objavili su iz Povjerenstva te naveli da je odluka donesena jednoglasno.

Prema uobičajenoj proceduri, Povjerenstvo prvo donosi odluku o pokretanju ili nepokretanju postupka, pa ako se odluči pokrenuti postupak na nekoj od sljedećih sjednica, utvrđuje je li Karamarko povrijedio odredbe zakona o sprečavanju sukoba interesa.

Komentirajte prvi

New Report

Close