Pokreće se postupak protiv dvadesetak ministara, pomoćnika i drugih dužnosnika!

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. lipanj 2015. u 15:58
Foto: Marijan Sušenj / Pixsell

Povjerenstvo za odlučivanje…

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijelo je odluku o pokretanju postupka protiv dvadesetak ministara, njihovih pomoćnika i drugih državnih dužnosnika koji su istovremeno s obavljanjem dužnosničke funkcije bili članovi Upravnog vijeća Agencije za ugljikovodike, Upravnog vijeća Agencije za investicije i konkurentnost, te Upravnog vijeća Savjetodavne službe.

Povjerenstvo je na sjednici uvidom u podatke iz sudskog registra Trgovačkog suda utvrdilo da je Agenciji za investicije i konkurentnost, Agenciji za ugljikovodike i Savjetodavnoj službi kao jedini osnivač upisana Hrvatska.

Te agencije u vrijeme dok su dužnosnici bili u njima nisu proglašene pravnim subjektima od posebnog državnog interesa već je to učinjeno naknadno 28. svibnja 2015. godine.

Postupak je pokrenut protiv ministara Branka Grčića, Gordana Marasa, Borisa Lalovca, Ivana Vrdoljaka, Anke Mrak-Taritaš, Orsata Miljenića, Berislava Šipuša i Darka Lorencina.

Povjerenstvo je pokrenulo postupak i protiv njihovih pomoćnika i drugih državnih dužnosnika Roberta Pende, Joška Klisovića, Tomislava Radoša, Slavka Linića, Marka Krištofa, Hrvoja Dokoze, Hrvoja Marušića, Sabine Škrtić, Zlatka Grabara, Marije Štulac-Domac, Davorke Hajduković, Domagoja Križaja i Zorana Vasića.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Za sve njih ima jedna lijepa izjava:
Malo toga znaju ali nista ne razumiju!

A kad ce se pokrenuti postupak za veleizdaju protiv SVIH duznosnika od, barem ’95. naovamo?

Kad su bili članovi upravnog vijeća agencije za ugljikovodike ja ih ne bi ganjao.

New Report

Close