Pojeftinjuje cijena gašenja tvrtke

Autor: Marina Šunjerga/VL , 17. rujan 2015. u 21:59
Zatvaranje za 600 kuna/FOTOLIA

Izmijenjen je i zakon o sudskom registru.

Vlada je jučer izmjenama zakona drastično smanjila troškove za likvidaciju tvrtki.

"Najprije smo građanima olakšali ulazak u poduzetništvo kroz mogućnost da osnuju jednostavni d.o.o., ali je likvidacija takvih tvrtki bila neprimjereno duga i skupa. Troškovi osnivanja takvih društava su 600 kuna, a sada ćete moći izaći iz poslovanja za 600 do 800 kuna. Dosad je trošak iznosio 10 do 12 tisuća kuna", rekao je ministar pravosuđa Orsat Miljenić.

Izmijenjen je i zakon o sudskom registru. "Od 1. studenoga svačije poslovanje u ovoj zemlji bit će svima vidljivo. Na web stranici moći ćete svakoga provjeriti. Primjerice, koje je tvrtke netko posjedovao, u čijim je upravama sjedio, je li svoju tvrtku odveo u stečaj ili je pak dobro poslovao. Zadatak je države da poduzetnicima pruži sve te informacije o nečijem poslovanju", objasnio je ministar Miljenić. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Naguzili su ljude da otvaraju tvrtke za 10 kuna a uvjeti poslovanja nikakvi zbog velikih poreza , najvećih na svjetu , pa su mnoge tvrtke morale biti zatvorene , a zatvaranje je koštalo 12.000,00 kn plus kamate 12 % naravno što je uzrokovalo neke blokirane.

A sada , predizborno zatvaranje košta samo 800,00 kuna ?

New Report

Close