FOTO: Pogledajte kako izgledaju nove ‘Bandićeve fontane’

Autor: Poslovni.hr , 09. srpanj 2016. u 12:57
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Kako izgledaju novouređene fontane, pogledajte u foto galeriji.

Radovi na uređenju fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice u završnoj su fazi, a neke od njih danas su probno puštene u pogon.

Kako izgledaju novouređene fontane, pogledajte u foto galeriji.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Toliko stvari kojih bi se ovaj grad trebao primiti, toliko otvorenih “gradilišta” a mayor nema boljeg posla od gradnje nevjerojatno skupih (kako dolaze to iznosa tih cijena) fontana od kojih nema ama baš nikakve koristi. Dakle ili se grade fontane ili se prodaju ledine gdje niču trgovački centri. Trgovačkih centara je ima i previše u Zagrebu, ponuda daleko nadmašuje potrebu. Da smo zemlja gdje vlada maksimalna zaposlenost to bi još negdje imalo smisla, ali u zemlji s tako malo radnog življa s niskim primanjima graditi trgovačke centre do besvijesti je jednako glupo kao ove “pozlaćene” fontane i fontanice. Dobri dijelovi grada još uvijek nisu priključeni uz gradski vodovod, nisu priključeni na kanalizacijski sustav (infrastruktura nedostaje, stala je izgradnja), neki projekti stoje godinama i desetljećima a novac je potrošen (gdje je novac, na što je korišten?). Iz EU fondova bi se dalo osigurati novac za projekte poput obnavljanja zgrada u javnom vlasništvu, gradnju cesta, obnovu cesta i ulica i još mnogo drugih projekata koji bi povećali vrijednost gradova i regija. Obnovu i razvoj prometa, luka itd. Ulaganje u regije koje zaostaju (Slavonija, Lika). Jačanje i unapređenje onog što valja i pokretanje novih izvora prihoda itd. Ako ti je obrazovanje u zemlji loše, onda se ne trebaš čuditi da ti u svim bitnim segmentima društva sjede krelci na važnim i najvažnijim funkcijama, ništa ne rade i ne znaju osim stvarati štetu, bezveze trošiti novac i puniti vlastite džepove. Kad bi pravosuđe bilo pravo i kad bi postojale adekvatne kazne, ne bi oni mogli raditi to što već rade četvrt stoljeća. Pravosuđe dakako ne bi riješilo opće neobrazovanje, za to treba iz temelja reformirati obrazovanje. Ono mora biti reformirano od obrazovanih (bit će da ima i takvih) a ne od jednako neobzrazovanih koje je iznjedrio taj i takav slabašni obrazovni sustav. Groteskno je recimo da je obrazovanje tako loše a da se pored toga toliki novac troši na takvo obrazovanje i na one koji pohađaju i prolaze to isto obrazovanje (knjige, prijevoz itd.), da bi ti ljudi kad završe to i takvo obrazovanje doduše imali diplomu ali od znanja ni početno z i onda s tim lažnim znanjem idu samo praviti štetu ili ono što mogu i bez formalnog obrazovanja. To je bacanje novca u vjetar i laganje samoga sebe. U cjelini se tu jedno društvo samozavarava nečim što ne postoji a što svatko može prepoznati koji to gleda izvana. Može lagati sebe ali ne možeš mijenjati činjenice i istinu, ne možeš istinu i puke činjenice prikazivati kako tebi odgovara, one su uvijek ono što jesu.

Podsljemenska naselja Lukšići i Mikulići imali su svoj vodovod i prije nego li se g. Bandić rodio, ali danas još uvijek nemaju kanalizaciju. Poznato da razni gradonačelnikovi “kooperanti” u zadnjih desetak godina inkasirali na izgradnju te kanalizacije znatno više od 100 milijuna kuna, ali kanalizacije za sada nema niti se znade kada će je biti, a najvažnije je da tu NE SMRDI SAMO IZ PRELJEVA SEPTIČKIH JAMA.

jest da je bandic gradonacelnik ali fontane nisu njegove jer ih placa nasim novcem

New Report

Close