Poduzetnik koji nikad nije digao kredit. Čak ni za auto

Autor: Poslovni.hr , 24. prosinac 2012. u 15:29
Ilustracija (Thinkstock)

Imati tvrtku 20 godina, a ne podići sve vrijeme ni jedan kredit, zvuči nemoguće i nevjerojatno, pogotovo u Hrvatskoj.

Imati tvrtku 20 godina, a ne podići sve vrijeme ni jedan kredit, zvuči nemoguće i nevjerojatno, pogotovo u Hrvatskoj. Ali iznimka je tu da potvrdi pravilo, piše Večernji list donoseći priču o Požežaninu Tomislavu Babiću, vlasniku i direktoru tvrtke Elpos, koji ne samo da nije nikada digao kredit, nego ni vozilo nije uzeo na leasing.

" Od toga se bankarima diže kosa na glavi! Međutim, u ovakvim lošim gospodarskim uvjetima to je ispalo dobro i pametno. Proizvodne hale i urede kakve smo mi podizali 20 godina, netko bi napravio za dvije godine, ali na dug koji bi sada teško ili nikako vraćao. Mi sada možemo raditi samo za plaću a da još uvijek budemo pozitivni. Može se reći da tvrtku vodim na konzervativan način", ispričao je babić za Večernji list.

"Vodim je kao što vodim kućanstvo i ne smatram da se poslovi sklapaju u birtiji. Nikada me nije zanimalo što drugi misle pa tako ne vozim grand cherokee već samo kiju" – objašnjava Babić, čija je tvrtka nedavno dobila i Zlatnu kunu za najbolju tvrtku u kategoriji malih trgovačkih društava Požeško–slavonske županije za 2011.godinu. Profesor elektrotehnike, prije otvaranja vlastite tvrtke 1992. godine u prostoru svoje garaže u Požegi, radio je 10 godina u Končaru – električni grijači elementi. Priznaje da je tamo gotovo sve naučio o električnim grijačima. Danas je njegova tvrtka vodeća u Hrvatskoj na području niskotemperaturnih električnih grijača, odnosno grijanja cjevovoda, oluka i odvoda oborinskih voda, vanjskih površina kao što su ulazi u podzemne garaže, stubišta i sl., podna grijanja unutrašnjih prostora i tla ispod hladnjača.  Nakon pet godina garaže, Babić je tvrtku preselio u donji dio kuće svoje punice gdje je ostao idućih deset godina. Izvorni tekst pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close