Poduzetnici, država vam oprašta šest najamnina

Autor: Marija Brnić , 04. listopad 2016. u 21:59
Obnova Radićeve ulice završila je mjesec prije roka/ P. Macek/PIXSELL

Pogodnost za one koji od države ‘rentaju’ prostor u ulici koja se obnavljala.

Osim Zagreba, čiji je gradonačelnik Milan Bandić obećao zbog radova na rekonstrukciji Radićeve ulice osloboditi davanja za komunalne naknade i najamnine sve obrtnike koji posluju na toj lokaciji, svojih prihoda od iznajmljivanja poslovnih prostora iz svog portfelja poduzetnicima iz Radićeve odrekla se i država.

Vladino Povjerenstvo za nekretnine u vlasništvu RH, kojim predsjeda ministar turizma Anton Kliman, usvojilo je odluku da u svim prostorima koje država "renta" od Trga Bana Jelačića do Kamenitih vrata poduzetnike rastereti troška najma poslovnih prostora za šest mjeseci, koliko je bilo predviđeno trajanje radova.  Državni ured za upravljanje državnom imovinom zadužen je da u mjesečnim ratama isplati naknade za trošak najma onim poduzetnicima koji podnesu prijavu, a jedan od uvjeta da bi dobili novac jest da su dosad uredno podmirivali troškove najma.

Radovi u Radićevoj započeti su u ožujku, a rekonstrukcija je obavljena čak i za gotovo mjesec dana prije predviđenog roka. Za nadoknadu su se lokalne i državne vlasti odlučile jer je za vrijeme radova, koji su uključivali izmjenu kompletne komunalne, elektroenergetske i telekomunikacijske infrastrukture, te obnovu kolnika, ulica bila potpuno blokirana i neprohodna. Koliko poduzetnika iz Radićeve ima pravo koristiti tu pogodnost, još nema službenih informacija. 

Komentirajte prvi

New Report

Close