Poduzetnice često imaju kvalitetan proizvod, ali ne i tržište

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. ožujak 2013. u 15:10
Louisa Vinton; Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U povodu Međunarodnog dana žena taj su skup s okruglim stolom organizirale agencije Ujedinjenih naroda u Hrvatskoj u suradnji s veleposlanstvima Kanade i Australije.

Skup "Žene poduzetnice u ruralnim područjima: potraga za tržištima" otvorio je danas u Plitvičkim Jezerima predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović istaknuvši kako vjeruje da će poruke tog skupa biti snažan poticaj ženskom poduzetništvu i osnažiti poziciju žena u ruralnom prostoru.

U povodu Međunarodnog dana žena taj su skup s okruglim stolom organizirale agencije Ujedinjenih naroda u Hrvatskoj u suradnji s veleposlanstvima Kanade i Australije.

Tema skupa "Žene poduzetnice u ruralnim područjima: potraga za tržištima" obuhvaća tri ključne riječi – žene, poduzetništvo i ruralni razvoj, rekao je predsjednik Josipović izrazivši uvjerenje da će poruke tog skupa biti snažan poticaj i ženskom poduzetništvu, afirmaciji žena u gospodarstvu općenito, ali da će osnažiti i poziciju žena u ruralnom prostoru.

Podsjetivši kako je jučer u povodu Dana žena kazao da se žene moraju izboriti za svoj dio odgovornosti u politici i da ne prihvaćaju samo 12. i 13. mjesta na kandidacijskim listama, ustvrdio je da iskustva pojedinih žena, pa i na skupu nazočne bivše premijerke Jadranke Kosor, pokazuju da nema nijedne pozicije u društvu, od kulture, gospodarstva ili politike, gdje žene ne mogu djelovati jednako uspješno kao i muškarci. "Žene mogu biti jednake i imati iste uspjehe i neuspjehe kao i muškarci", istaknuo je hrvatski predsjednik.

Josipović je rekao i kako je pozicija poduzetnica na ruralnom prostoru "nerijetko dodatno usložena činjenicom da je riječ o ženama nacionalnih manjina", konkretno na prostoru uz Nacionalni park Plitvička jezera. One imaju priliku za razvoj povezujući gospodarstvo, kulturu i ruralnu tradiciju na prostoru koji posjećuju mnogobrojni turisti, ocijenio je Josipović koji je tu djelatnost nazvao ruralnim ženskim tradicijskim poduzetništvom.

Otvarajući okrugli stol na kojemu je sedam poduzetnica iznijelo svoj put problema i uspjeha, koordinatorica Ujedinjenih naroda i stalna predstavnica Programa Ujedinjenih naroda za razvoj u Republici Hrvatskoj Louisa Vinton kazala je da je ovaj skup organiziran s ciljem da bi se postigle potrebne promjene za žene poduzetnice koje vrlo često imaju kvalitetan proizvod, ali sve imaju isti izazov kako pronaći tržište za svoje proizvode. Louisa Vinton smatra da na ovakvim prostorima, gdje dođu godišnje stotine tisuće turista, ne bi trebalo biti prepreka za to.

Komentirajte prvi

New Report

Close