Podsjetnik Porezne uprave: Građani obrazac za priznavanje poreznih prava mogu predati do kraja veljače

Autor: Poslovni.hr/H , 08. veljača 2019. u 10:53
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Porezna uprava (PU) izvijestila je u petak da građani na koje se primjenjuje poseban postupak priznavanja prava pri obračunu godišnjeg poreza na dohodak mogu do kraja veljače podnijeti nadležnoj ispostavi Porezne uprave obrazac za priznavanjem prava.

"Građani na koje se primjenjuje poseban postupak ako žele iskoristiti ili odustati od prava propisanih Zakonom o porezu na dohodak za 2018. godinu mogu do kraja veljače 2019. podnijeti nadležnoj ispostavi Porezne uprave obrazac za priznavanjem prava u posebnom postupku na Obrascu ZPP-DOH", navodi se u priopćenju Porezne uprave.

Podsjećaju da se prava koja se mogu ostvariti odnose na uzdržavane članove uže obitelji, stupanj i vrstu utvrđene invalidnosti, prebivalište na području jedinica lokalne samouprave razvrstanih u potpomognuta područja I. skupine prema posebnom propisu i području Grada Vukovara, kao i pravo na uvećanje osobnog odbitka za plaćene doprinose za zdravstveno osiguranje u tuzemstvu ili dana darovanja.

Napominju da uz predani obrazac ZPP-DOH nije potrebno prilagati vjerodostojne isprave, odnosno izvatke i potvrde iz matice rođenih, vjenčanih i umrlih te izvatke i potvrde iz registra životnog partnerstva, s obzirom da Porezna uprava ima u njih uvid.

Iz Porezne uprave podsjećaju da su građanima omogućili podnošenje navedenog obrasca putem elektroničkih usluga Porezne uprave, to jest sustava ePorezna.

Komentirajte prvi

New Report

Close