Podrška suradnji u području resocijalizacije i zapošljavanja liječenih ovisnika

Autor: Objava za medije , 26. svibanj 2017. u 15:10
FOTO: Press

Potpisan Protokol o suradnji između Humanitarne organizacije Zajednica Susret, Hrvatske obrtničke komore i Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika CROMA.

U Hrvatskoj obrtničkoj komori danas je potpisan Protokol o suradnji između Humanitarne organizacije Zajednica Susret, Hrvatske obrtničke komore i Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika CROMA.

Cilj Protokola je senzibiliziranje  stručne i poduzetničke javnosti, a i šire, za potrebe resocijaliziranih ovisnika kao stigmatizirane, potrebite skupine koja  nakon završenog programa u terapijskim centrima Zajednice

Susret  ostaje teško zapošljiva i nadalje ranjiva skupina društva.

U duhu dobre svjetske korporativne prakse kompanija koje promoviraju i provode strategiju društvene i socijalne odgovornosti, Hrvatska obrtnička komora i Hrvatsko udruženje poduzetnika i menadžera CROMA ovime izražavaju dobrovoljnost i socijalnu odgovornost kao svoju stratešku opredijeljenost, a potpisom Protokola o suradnji sa Zajednicom Susret, koja se bavi društveno korisnim i humanitarnim radom kroz integrativne terapijske i rehabilitacijske programe odvikavanja od ovisnosti, ostvaruje dugoročno partnerstvo pružanjem podrške i pomoći Zajednici Susret u njezinom djelovanju i ugledu.

Kroz suradnju s HOK-om i CROMOM Zajednica Susret dobiva podršku za svoj rad kao i mogućnost senzibiliziranja njihovih članova za potrebe rehabilitiranih ovisnika koji su završili program u terapijskim centrima

Zajednice Susret kako bi se njihovim zapošljavanjem dovršio proces ozdravljenja i socijalne reintegracije. Obje organizacije ovim potvrđuju da su spremne  na prihvaćanje različitosti uz nediskriminirajući i olakšani pristup tržištu rada.

Violeta Jelić, glavna tajnica Hrvatske obrtničke komore:  "Pružanjem ruke i pristajanjem na suradnju sa "Zajednicom Susret", Hrvatska obrtnička komora prvenstveno želi pridonijeti svijesti o važnosti podrške skupinama koje su često puta nepravedno društveno marginalizirane. No ova suradnja će sigurno biti na obostranu korist: mi vjerujemo da svatko ima pravo na drugu priliku, a dajući šansu rehabilitiranim ovisnicima da ponovo pronađu svoje mjesto u društvu, ujedno dajemo i priliku samom društvu da bude obogaćeno za niz vrijednih i korisnih pojedinaca."

Mr.sc. ESAD ČOLAKOVIĆ, glavni menadžer HUM-CROMA: "Hrvatsko udruženja menadžera CROMA je od svog osnutka 1990. godine izravno i posredno podupiralo i pomagalo brojne humanitarne udruge, humanitarne projekte, bolnice, bolesnu djecu i djecu u potrebi, mlade umjetnike, studentske projekte, mlade menadžere i poduzetnike kao i niz drugih pojedinaca i institucija kojima je pomoć bila potrebna. Potpisivanje ovog Protokola o suradnji s Humanitarnom organizacijom Zajednica Susret nastavak je dobre prakse našeg udruženja u duhu društveno odgovornog poslovanja, poslovne sastavnice korporacija u EU i svijetu."

Suzana Horvat Kutle, mag. paed. soc., predsjednica Humanitarne organizacije ZAJEDNICA SUSRET: "Zahvaljujem predstavnicima Hrvatske obrtničke komore i Udruženja menadžera i poduzetnika CROMA što su na ovaj način poslali poruku da razumiju kako je ovisnost osobni, obiteljski i društveni problem kojem u treba sveobuhvatno pristupiti. Danas smo suočeni s ekspanzijom novih, još opasnijih sintetičkih droga, ali i pojavom novih ovisnosti o kocki ili internetu. Samo zajedničkim snagama možemo doprinijeti suzbijanju tih pojava, a Zajednica Susret već 25 godina to uspješno i radi. Ovim akcijom želimo korisnike intenzivnije uključiti u edukativne programe koji će ih osposobiti za deficitarna obrtnička i druga zanimanja, planiramo osnivanje zadruge i pokretanje socijalnog poduzetništva. Stoga naši  razvojni programi uključuju institucionalne partnere koji svojim iskustvom, znanjem i utjecajem mogu pomoći u integrativnom pristupu ovisnosti i olakšati mi pristup tržištu rada. Stoga nam je pomoć Hrvatske obrtničke komore i Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika CROMA, kroz područje njihove djelatnosti neizmjerna i doprinos je našem stručnom i humanom radu. Zajednički nam je cilj doprinijeti resocijalizaciji i zapošljavanju liječenih ovisnika kako bi ih vratili njihovim obiteljima i društvu kao korisne i funkcionalne članove zajednice!" 

Komentirajte prvi

New Report

Close