Podravka isplaćuje zaposlenicima gotovo 4 milijuna kuna stimulacije

Foto: Damir Spehar/PIXSELL Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Zaposlenici mogu odlučiti žele li da im se iznos kompanijske stimulacije uplati u III. mirovinski stup.

Podravka će za ostvarene rezultate u 2016. godinu isplatiti stimulacije zaposlenicima u ukupnom iznosu od gotovo 4 milijuna kuna, izvijestili su u četvrtak iz te koprivničke kompanije.

Temeljem Kolektivnog ugovora Grupe, Uprava Podravke donijela je odluku o isplati posebne stimulacije radnicima zbog njihovog doprinosa ostvarenju poslovnih rezultata za proteklu, 2016. godinu, navode iz Podravke.

Ističu kako će "radnicima stimulacije biti isplaćene do kraja mjeseca svibnja ove godine, za što će biti izdvojeno gotovo četiri milijuna kuna".

Iz Podravke napominju kako je s obzirom na ostvarenu dobit u 2016. godini, određen iznos stimulacije od 951,73 kuna bruto, a zaposlenici Podravke i ove godine imaju mogućnost odabira modela isplate nagrade. Naime, zaposlenici mogu odlučiti žele li da im se iznos kompanijske stimulacije uplati u III. mirovinski stup.

"Doprinos svakog od zaposlenika Podravke ugrađen je u rezultate i uspjehe kompanije, što Podravka kao poslodavac cijeni i nagrađuje. Isplata godišnje nagrade zahvala je za njihovu predanost poslu i kompaniji, ali i poticaj da vrijednim radom u periodu koji dolazi doprinesu još boljim poslovnim rezultatima i zajedničkim uspjesima", istaknuo je predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar.

Grupa Podravka ostvarila je u 2016. godini neto dobit od 182,4 milijuna kuna, što je 54,7 posto više nego godinu dana prije, bez utjecaja jednokratnog konsolidacijskog efekta Žita i odgođenog poreznog prihoda Belupa u 2015. Prihodi od prodaje su iznosili 4,18 milijardi kuna, i povećani su 15,4 posto u odnosu na godinu ranije.

Komentari (2)
 • PersJesus
  PersJesus 4:57 12.5.2017.

  Mene zanima je li u ovom paketu obuhvaćena i Uprava ili samo radnici?

 • borsa
  borsa 12:38 11.5.2017.

  Nešto slično je napravio Todor u ožujku.
  Tuđih 100 € svim radnicima za uspješno poslovanje.
  Tad nisam mogao vjerovati ali sad mi je jasnije

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!