Podigli više od 180 milijuna kuna u gotovini

Autor: Poslovni.hr , 29. studeni 2018. u 11:30
Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Silne transakcije uočio je hrvatski Ured za pranje novca u suradnji s talijanskom financijskom policijom, temeljem čega su donesena rješenja Županijskog suda u Puli.

Županijski sud u Puli ovih je dana donio nekoliko rješenja kojima se zbog sumnje u pranje novca jednoj hrvatskoj poslovnoj banci, odnosno njezinim podružnicama u Umagu i Poreču, nalaže da privremeno obustavi izvršenje financijskih transakcija u ukupnom iznosu od gotovo milijun eura. Te transakcije trebale su biti provedene s deviznih računa više talijanskih državljana. Po svemu sudeći, radi se o poreznim prijevarama iz Italije budući da je novac na račune talijanskih državljana u Hrvatskoj stizao od različitih tvrtki iz te zemlje. U nekim slučajevima novac je doznačavan izravno na hrvatske račune Talijana, a u nekim su oni u Hrvatskoj otvarali tvrtke preko kojih je novac iz Italije putovao do njihovih računa, piše Glas Istre.

Gotovo milijun eura koliko je sad blokirano samo je kap u moru budući da su dotični Talijani, prema navodima Županijskog suda u Puli, u posljednjih godinu dana u Hrvatskoj s računa podigli preko 180 milijuna kuna. Te silne transakcije uočio je hrvatski Ured za pranje novca u suradnji s talijanskom financijskom policijom, temeljem čega su donesena rješenja Županijskog suda u Puli. Blokirani novac će se, po rješenjima, deponirati do okončanja postupka, a najdulje dvije godine. U nekim slučajevima se ne navodi čime se bave talijanske tvrtke koje su doznačavale novac u Hrvatsku, a u jednom slučaju navedeno je da je riječ o tvrtki koja se bavi metalom.

Komentirajte prvi

New Report

Close