Počinju prijave za LUMEN: Prvo i najveće studentsko natjecanje u Hrvatskoj

Autor: Lucija Špiljak , 21. siječanj 2020. u 11:44
Foto: Lumen

Udruga eStudent prošle je srijede u zagrebačkom Studentskom centru svečano otvorila studentsko edukativno natjecanje LUMEN,, koje omogućava studentima da iskoriste svoj potencijal, steknu dodano praktično znanje i iskustvo koje ne mogu dobiti na fakultetu i da za svoje originalne ideje osvoje vrijedne novčane nagrade.

Riječ je o najvećem takvom projektu i natjecanju u Hrvatskoj i regiji namijenjenom studentima koji prvu godinu postojanja započinje s četiri različita područja na koja se zainteresirani studenti mogu javiti: Business, Data ScienceDevelopment Engineering. Prijave za područja Business, Engineering i Development traju od 15. siječnja do 29. siječnja, dok prijave za Data Science počinju 2. ožujka i traju sve do 12. ožujka 2020. godine. Partneri natjecanja su Rimac Automobili, Tokić, Ina, L'oreal, Nanobit, Microblink i Adacta.

Sve prijave se provode online i nalaze se na idućem linku. Moguće se prijaviti u timu od dva do četiri člana, a za one koji se prijave sami bit će im dodijeljen tim. Svi prijavljeni će imati mogućnost konzultacija i radionica koje će im pomoći u pripremi rješenja.

Motivaciju za prijavu na LUMEN dala je Renata Valentinčić, Recruitment & Selection Senior Specialist u INA – Industrija nafte: "Mislim da su svi ovi projekti prilika za mlade ljude, za razvoj vlastitih vještina, usvajanje novih znanja i stvaranja nekog novog iskustva. Mislim da će ih poslovni slučajevi nekako dalje u tom kontekstu razvijati."

Zainteresirani su i sami studenti. "Slučajevi koji se na natjecanjima moraju rješavati su jako zanimljivi, izazovni i okrenuti budućnosti. Motivirajuće su i nagrade jer osim novčanih postoje i prakse. Dosta je zanimljivih poduzeća i volio bih čak u nekima i raditi, barem odraditi praksu", rekao je Marin, student 2. godine FER-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close