Počinju 24. Jaskanske vinske svečanosti!

Autor: Poslovni.hr , 01. rujan 2015. u 14:06
Jaska

Jaskanske vinske svečanosti i ove će godine biti u znaku bogatog eno i gastro, kao i kulturnog, turističkog, sportskog i zabavnog programa

Najpoznatija tradicionalna manifestacija jaskanskog kraja, ove će se godine održati od 03. do 06. rujna, a predstavljanje iste održalo se danas u Vinskoj kleti u Zagrebu, koju uspješno vodi plešivički vinar, Drago Kurtalj.

’’Vinskim svečanostima njegujemo višestoljetnu tradiciju vinogradarstva u čast marljivih jaskanskih vinara koji cijelu godinu rade kako bi stvorili čim slađi grozd i što kvalitetnije vino koje se uz okus domaćih proizvoda na poseban način sljubljuje. Plešivička vinska cesta i vrhunsko vino ono je što Jasku čini poznatom u svijetu!’’ – rekao je gradonačelnik Grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, koji je ovom prilikom ujedno i pozvao sve ljude dobre volje u svoj Grad.

Press konferenciju koja se održala danas u Vinskoj kleti u Zagrebu otvorila je i vodila Ivana Herceg, direktorica Turističke zajednice Grada Jastrebarskog. U samom uvodu, Ivana je upoznala javnost o važnosti ove tradicionalne manifestacije, programu događanja te i predstavila plešivičkog vinara, Dragu Kurtalja, koji je rekao: ’’Jaskanske vinske svečanosti’’ brend su našeg Grada gdje kroz 4 dana promoviramo svoja vina, ali sve više i naše vrhunske pjenušce koji su pravi hit na tržištu posljednjih godina i predstavljaju svjetlu budućnost u daljnjem razvoju jaskanskog vinarstva i vinogradarstva“. 

„Jaskanske vinske svečanosti“ i ove će godine biti u znaku bogatog eno i gastro, kao i kulturnog, turističkog, sportskog i zabavnog programa, a za vrhunski provod pobrinut će se TS Barabe, Begini, Lidija Bačić i Mladen Grdović. Važno je i napomenuti da se manifestacija održava pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, uz suorganizaciju Zagrebačke županije i pomoć Ministarstva poduzetništva i obrta te Hrvatske turističke zajednice.

Zamjenik gradonačelnika, Stipe Bučar, ujedno i predsjednik Udruženja obrtnika Jastrebarsko pozvao je sve drage goste da posjete i Obrtničko turističku izložbu: „Obrtničko turistička izložba okuplja proizvođače ekoloških proizvoda, suvenira kao i predstavnike tradicionalnih obrta s područja Grada Jastrebarskog i okolice. Šesnaest vinara koji izlažu svoja vina, pratit će ugostitelji obrtnici sa bogatom domaćom gastronomskom ponudom.’’

Predsjednik Kluba prijatelja dobrog vina, Dominik Jagunić naglasio je kako će ove godine na vinskim svečanostima biti održana i dodjela priznanja najboljim vinima na manifestaciji Vinske igre, a to znači da će najbolja nagrađena vina posjetitelji moći i kušati.

Dakle, 03. rujna 2015g. u 18h krenut će povorka sa glavnog jaskanskog trga prema šatoru na Sajmištu, gdje će u prisustvu mnogih visokih uzvanika jaskansku vinsku manifestaciju svečano otvoriti predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Zoran Milanović. Važno je i napomenuti da će se posljednjeg dana Vinskih svečanosti, u nedjelju 06. rujna, održat tradicionalna KotloVina show, gdje će se brojni kotlovina majstori natjecati u pripremanju ovog specijaliteta. Za kraj, cijena ulaznice iznosit će simboličnih 10 kuna, a na dan otvorenja ulaz za sve posjetitelje potpuno je besplatan.

Komentirajte prvi

New Report

Close