Počinje preuzimanje mlijeka s povišenim aflatoksinima

Autor: Poslovni.hr/HRT , 26. veljača 2013. u 09:34
Tihomir Jakovina (Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL)

Ministarstvo poljoprivrede od jutros će preuzimati mlijeko s povišenom razinom aflatoksina s 400-tinjak farmi u istočnoj Hrvatskoj.

Mlijeko se više ne bi trebalo prolijevati i dijeliti. Ministarstvo poljoprivrede od jutros će preuzimati mlijeko s povišenom razinom aflatoksina s 400-tinjak farmi u istočnoj Hrvatskoj na kojima se na dan proizvede oko 70 tisuća litara mlijeka, piše HRT. 

Odvozit će ga u tri bioenergetska pogona u Slavoniji, gdje će se neškodljivo uništavati, to jest uporabiti kao bioenergetsko gorivo. Mljekari iz istočne Hrvatske, koji zbog pojave aflatoksina u mlijeku i prestanka otkupa trpe veliku štetu, traže da se proglasi elementarna nepogoda te da se seljacima kojima nije otkupljeno mlijeko šteta nadoknadi u stopostotnom iznosu.

Predsjednici dviju udruga seljaka Antun Laslo i Petar Pranjić kažu kako cijene mjere iz akcijskog plana koji je predstavio ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, ali smatraju da nisu dostatne. Ministar Tihomir Jakovina sinoć je u Bruxellesu odbio komentirati te zahtjeve ocjenjujući ih nerealnima.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Higijenske mjere predostrožnosti u Agrokoru:

http://ideamislinavas.blogspot.com/

New Report

Close