Počinje potraga za potencijalnim ulagačima u Imunološki zavod

Autor: Marija Crnjak , 11. veljača 2014. u 22:00
Ivan Vrdoljak susreo se s radnicima Imunološkog/H. J./PIXSELL

Nadzorni odbor posrnule tvrtke podržao Maria Meštrovića kao novog direktora.

Nadzorni odbor Imunološkog zavoda na sjednici u utorak jednoglasno je prihvatio odluku o imenovanju Maria Meštrovića na mjesto direktora Zavoda.

Time je ispunjen i posljednji formalni uvjet za provedbu sljedeće faze, potrage za strateškim partnerom tvrtke koja je nedavno izbjegla stečaj. Nakon sjednice NO-a jučer se s radnicima i sindikatima Imunološkog zavoda susreo i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, koji je već nekoliko puta istaknuo da se trebaju smiriti strasti kako bi se u Imunološkom spasilo što je moguće više radnih mjesta.Mario Meštrović u Imunološki  dolazi iz Ministarstva gospodarstva s pozicije višeg savjetnika Odjela za restrukturiranje industrije, a njegovim imenovanjem prestaje razdoblje od gotovo mjesec dana u kojem je tvrtka bila bez stvarnog vodstva.

Naime, nakon što je otišao bivši direktor Davorin Gajnik a Trgovački sud odobrio stečaj, Društvo je nekoliko tjedana vodila stečajna upraviteljica Branka Malbašić, no poziciju je napustila čim je Sud uvažio žalbu i poništio odluku o stečaju. Meštrović bi idućih dana trebao primiti potencijalne investitore, za što su dosad zanimali Grad Zagreb, JGL, fond Nexus i Pharmas, te švicarska Ostapharma. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Makar mi i treći puta obrisali post siguran sam da ovaj bolesno debeli HNS-ovac neće ništa korisno i pošteno napraviti.

Istražujte malo ,pratite tok novca , kakve se makinacije godinama provode u Imunološkom .

Pitajte zaposlenike i Zviždače !

New Report

Close