Početkom listopada u Zagrebu debitira 
sajam sporta

Autor: Darko Bičak , 06. rujan 2017. u 14:14
Prošle godine je Alen Balen organizirao na ZV-u Festival nogometa, Foto: Željko Lukunić / Pixsell

Očekuje se dolazak velikih zvijezda.

Nakon što je prošle godine prvi put u Hrvatskoj organiziran Sajam nogometa (Football Fest) na Zagrebačkom velesajmu, ove godine manifestacija je obogaćena i ostalim sportovima te će početkom listopada biti održan Sportfest 2017. Kako pojašnjava autor ovih projekta, Alan Balen iz konzultantske sportske tvrtke AB Sport Consulting, Sport Fest je sajam sporta, ali i puno više od toga.

Profesionalci i rekreativci

“Riječ je o manifestaciji kojoj je cilj objediniti strast prema sportu i zdravi način života. Spajamo sportske profesionalce, klubove, udruge i saveze s entuzijastima, lokalnim i državnim institucijama. Predstavljamo sve koji imaju ikakve aktivne veze sa sportom: sportaše i rekreativce, proizvođače sportske opreme i prehrane, tvrtke i udruge koje se bave uslužnim djelatnostima u sportu te sve koji su na bilo koji način povezani sa sportom i rekreacijom”, kaže Balen.

 

60sportskih saveza

predstavit će se na sajamskoj priredbi Sportfest

Dodaje da u projektu sudjeluje 60 sportskih saveza koji su se obvezali na Sportfet 2017 dovesti zvijezde iz njihovih sportova. Organizatori za sad još ne žele kalkulirati s konkretnim imenima, o očekuju da će ih biti puno, kako domaćih, tako i globalnih.

Regionalni pristup

Dodaje da bez obzira na sve veću popularnost sporta, fitnessa i aktivnog načina života, sportski sajmovi su ograničeni ili usko specijalizirani. “Sportfest je, veličinom i širinom, najveći i najopsežniji sajam sporta u regiji. Najbliži opći sportski sjam je onaj u Münchenu, a specijalizirani nogometni u Frankfurtu. U Zagrebu i regiji postoji niz raznih sajmova te nije prirodno da ne postoji sportski. Event smo pozicionirali regionalno, znači imamo izlagače iz Slovenije, Mađarske, Italije, Austrije, ali imamo i manji broj izlagača iz dalekih zemalja”, kaže organizator ovog sajma.

Alan Balen 18 je godina radio u Hrvatskom nogometnom savezu (HNS), gdje je bio zadužen za marketing, a na svojem prvom velikom natjecanju u Francuskoj je 1998. dobio i brončanu medalju kao član stožera hrvatske reprezentacije. Radio je kao menadžer utakmica te bio odgovoran da organizacijski spektakl protekne u redu. Vremenom je stekao i reference UEFA-e. Ima titulu UEFA Venue Directora, što znači da ga europska nogometna federacija postavlja kao svojevrsnog povjerenika koji pomaže manjim i neiskusnijim klubovima diljem Europe koji su se kvalificirali u natjecanja UEFA-e da lakše organiziraju europske utakmice.     

Komentirajte prvi

New Report

Close