Počeo prosvjed radnika Uljanika i 3. maja: 'Nećemo u Irsku, hoćemo plaće' ori se ispred Banskih dvora

Foto: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Opći štrajk u riječkom brodogradilištu 3. maju i pulskom Uljaniku, kao i u cijeloj Uljanik Grupi, počeo je u srijedu, 22. kolovoza, nakon što radnici nisu primili plaće za srpanj.

Oko tisuću nezadovoljnih radnika Uljanika i 3. maja stiglo je oko 11,30 sati na Markov trg, gdje počinje prosvjed pred Banskim dvorima, sa zahtjevima za ostavkom Uprave Uljanik grupe i isplatom srpanjskih plaća.

Radnici uzvikuju 'Uprava, odlazi', "Ne damo Uljanik", a neki nose transparente s porukama 'Ne želimo u Irsku', 'Uskoče uskoči'...

Radnicima na Markovu trgu obratili su se vođe Štrajkaškog odbora, a predstavnici prosvjednika krenuli su u Banske dvore gdje će ih primiti premijer Andrej Plenković i ministar gospodarstva Darko Horvat.

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel poručio je da radnici traže plaće za srpanj i kolovoz, smjene uprava Uljanika i 3. maja i očuvanje radnih mjesta.

Uoči dolaska štrajkaša, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina bio je na sastanku s premijerom Andrejem Plenkovićem, nakon kojega je izjavio da je optimist jer je stekao dojam da bi radnici plaće za srpanj trebali uskoro dobiti.   

Opći štrajk u riječkom brodogradilištu 3. maju i pulskom Uljaniku, kao i u cijeloj Uljanik Grupi, počeo je u srijedu, 22. kolovoza, nakon što radnici nisu primili plaće za srpanj. 

Štrajkaški odbor najavio je da će štrajkati do ispunjenja zahtjeva, odnosno dok im se ne isplati plaća za srpanj. U riječkom "3. maju" traže i da im se omogući nabava materijala, kako bi se u pogonima ponovno pokrenula proizvodnja, dovršili započeti brodovi i ugovorili novi poslovi.

Komentari (3)
 • Barikb
  Barikb 22:03 27.8.2018.

  https://spectatorblog.net/ovako-se-pisalo-pred-samo-cetiri-mjeseca-zasto-suti-ivan-jakovcic/ [spectatorblog.net]

  Zašto Uljanikovci ne pitaju Ivana Jakovčića za rješenje,
  on je alfa i omega cijeloga posla, na platnom spisku Danka Končara
  i Afaraka kao europarlamentarac.

  Okružni sud u Zagrebu je 1977. osudio Danka Končara na 12 godina strogog zatvora zbog privrednog kriminala i “pljačke društvene imovine”

 • Jethro
  Jethro 19:50 27.8.2018.

  Hoćemo više turista!!!!!!!!!!!!!!

 • martom
  martom 12:23 27.8.2018.

  Na krivu ste adresu došli protestirati! Prava adresa je: IDS-DDI, Splitska 3, 52100 Pula!!

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!