Počeo ‘makeover’ zrakoplova Croatia Airlinesa

Autor: Josip Bohutinski/VL , 13. veljača 2019. u 21:59

Kvadrati se proširili po trupu, plavi trbuh postaje bijeli, povećana slova…

Zrakoplovi Croatia Airlinesa dobivaju novo ruho. Donji dio trupova odnosno trbuh dasheva i airbuseva više neće biti plavi nego će cijeli trup biti bijeli.

Povećana su i slova kojima je na trupu zrakoplova napisano CROATIA, a kvadrati s repa, proširili su se na veći dio stražnjeg trupa. U CA objašnjavaju da je u sklopu redovitog i planiranog programa tehničkog održavanja flote ove godine predviđeno bojenje tri zrakoplova Dash 8-Q400 i tri Airbusa 319.

Prvi je obojen Dash 8-Q400 registarskih oznaka 9A-CQA, a sljedećih pet zrakoplova u prvoj fazi obojit će se do kraja ožujka.

Sljedeće godine, doznajemo u CA, u planu je druga faza, odnosno bojenje svih preostalih zrakoplova –  tri Q400 te tri Airbusa – jedan A319 i dva A320.

U CA kažu da su radove na redovnom održavanju zrakoplova iskoristili i kako bi vizualno osvježili flotu, a ti radovi će se obaviti u Rimu i Ostravi kod ugovorenog i ovlaštenog partnera za takve vrste radova, odnosno tehničkog održavanja zrakoplova.

Autor vizualnog osvježenja flote Croatia Airlinesa kao i prijašnjeg dizajna je kompanijska dizajnerica.  Hrvatski nacionalni avioprijevoznik u floti ima ukupno 12 zrakoplova, šest Dasheva Q400, četiri Airbuseva 319 i dva Airbusa 320. 

Komentirajte prvi

New Report

Close