Počelo 2. izdanje sajma zelenog gospodarstva u ARENA centru

Autor: Croenergo.eu , 23. listopad 2014. u 15:21

Pismo podrške ovogodišnjem izdanju GREENVEST-a tradicionalno su dali Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode te Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / ENERGO MEDIA SERVIS

Drugo izdanje green-tech i green-lifestyle sajma GREENVEST: HOME EDITION, ugljično neutralnog događaja, u organizaciji Saveza za energetiku Hrvatske otvorilo je svoja vrata danas u 10:00 sati i trajti će sve do 25.10. u 21:00 sat. Sajam se održava na prvom katu u Red Carpet zoni trgovačko-zabavnog centra ARENA te okuplja izlagače iz sektora zelenog gospodarstva. Sajam je tijekom ta tri dana otvoren od 10:00 sati do 21:00 sat, a ulaz je u popunosti slobodan.

Iako se u odnosu na prošlu godinu sajam održava u nešto manjem obimu, kao posljedica aktualne gospodarske situacije, organizatori su zajedno s izlagačima pripremili niz atraktivnih izložaka iz domene e-mobilnosti, energetske učinkovitosti i zaštite okoliša.

"Ovaj sajam dio je rezultata naših napora usmjerenih prema popularizaciji zelenih usluga, proizvoda i tehnologija prema građanima i poduzetnicima jer istinski vjerujemo kako zeleno gospodarstvo ima svjetlu budućnost u Hrvatskoj te će u narednim godinama sve više rasti i osigurati prosperitet ne samo onima koji su direktno vezani uz zeleno gospodarstvo, već i društvu općenito. Iako se slijedom gospodarske situacije ovogodišnje izdanje održava u nešto manjem obimu u odnosu na prošlu godinu, uložili smo sve napore da se isti održi i da svojim izgledom nadmaši prošlogodišnji.", istaknuo je Tomislav Marjanović, predsjednik Saveza za energetiku Hrvatske.

GREENVEST 2014. će proizvesti 10 tona emisija stakleničkih plinova, pa je kao i prošle godine, u suradnji s tvrtkom-članicom Saveza za energetiku Hrvatske CO2CUT d.o.o., izvršena kompenzacija emisija preko projekata verificiranih prema standardu VCS te njihovo umirovljenje na globalnim registrima Markit i APX. Tako je uloženo u razvoj dvaju projekata 'BHL Biogas and Bagasse based cogeneration project activity at Kinauni, India' te 'Rochelle landfill methane recovery and destruction project, Illinois, USA'. Certifikat o neutralizaciji možete pogledati na fotografiji na kraju ovoga članka.

Pismo podrške ovogodišnjem izdanju GREENVEST-a tradicionalno su dali Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode te Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.

"Zeleno gospodarstvo ima veliki potencijal za razvoj cjelokupnog gospodarstva. Ono nije ograničavajuće, već vrlo inovativno pronalazi načine za rješavanje postojećih globalnih izazova i pružanje usluga, proizvoda i tehnologija visoke dodane vrijednosti. Tržište zelenih usluga, proizvoda i tehnologija već sada vrijedi milijarde eura, a naš cilj je, uz razvoj vlastitih rješenja, pomoći i Vama u pronalaženju poslovnih prilika u ovom rastućem i uzbudljivom sektoru. Dobrodošli u vrijeme tranzicije gospodarstva u zeleno.", zaključio je Marjanović.

 

 

Komentirajte prvi

New Report

Close