Počeli radovi na zgradama POS-a, preostalo još nekoliko stanova

Autor: Poslovni.hr , 23. siječanj 2015. u 16:58
Foto: Novigrad.hr

S prvim danima nove godine započeli su građevinski radovi na pripremi terena za izgradnju dvije zgrade iz projekta poticane stanogradnje u režiji Grada Novigrada-Cittanova.

S prvim danima nove godine započeli su građevinski radovi na pripremi terena za izgradnju dvije zgrade iz projekta poticane stanogradnje u režiji Grada Novigrada-Cittanova, piše Novigrad.hr. Srušen je i uklonjen tamošnji manji objekt u kojem je dugo godina djelovala vulkanizerska radiona, a polovicom siječnja započeli su i iskopi na temeljima budućih zgrada. 

Formalni nositelj projekta, gradsko poduzeće Neapolis, u prvoj fazi nakon provedenog natječaja potpisalo je predugovore o kupoprodaji stanova s ukupno 10 kandidata, dok se za razliku do 18 raspoloživih stanova raspisao novi natječaj, putem kojega su svoje buduće vlasnike pronašla još tri stana. S danom 20. siječnja raspisan je još jedan natječaj, kojim je ponuđeno pet preostalih stanova. 

Preostali stanovi nude se na prodaju mladim novigradskim obiteljima pod istim subvencioniranim uvjetima i kriterijima kao i u dva prethodno provedena natječaja, odnosno temeljem liste prvenstva formirane nakon provedenog natječaja. 

Da podsjetimo, četvorni metar stana u okviru gradskog POS-a iznosit će oko 920 eura, a cijena stambenih kvadrata niža od tržišne ostvaruje se zahvaljujući tome što Grad besplatno ustupa zemljište za izgradnju i kompletnu infrastrukturu, odriče se komunalnog doprinosa, te je o svom trošku izradio kompletnu prostorno-plansku, projektnu i dokumentaciju za gradnju objekata.

Komentari (1)
Pogledajte sve

…i normalno, kako je potražnja za stanovima ionako opala, tko bi bio lud da gradi stanove pod tržišnim uvjetima, kako se natjecati s ovolikom troškovnim povlasticama?

hdz-sdp-ov recept za potpuno uništavanje smisla tržišne ekonomije: kumuliraju nemoguće uvjete koji potpuno sruše tržište, a onda “interveniraju” povlasticama za odabrane, tako da spriječe svaku mogućnost ustavom zajamčene jednakopravnosti poslovnih subjekata, dakle izravno idu protiv ustavnog poretka.

zašto grad novigrad, ili bilo koji drugi grad u hrvatskoj, ne bi ponudio iste povlastice svima koji žele graditi stanove i/ili tvornice koje će zapoštljavati stanare tih stanova – pa da se u tržišnoj konkurenciji privatnika dođe do najpovoljnijih cijena, poboljša ponuda i oživi tržište? zato što onda političari ne bi mogli pogodovati odabranima i ne bi imali toliku moć kao sada.

New Report

Close