Počeli radovi na tehničkom uređivanju Bednje vrijedni milijun kuna

Autor: Poslovni.hr , 16. travanj 2015. u 11:12
Foto: http://www.ivanec.hr

Nakon lanjskih radova, kada je tehnički uređeno oko kilometar riječnih obala i korita Bednje do Pješčare u Jerovcu, s proljetnim proljepšanjem vremena nastavljeni su radovi nizvodno, na uređivanju još dva kilometra zapuštenih obala.

Nakon lanjskih radova, kada je tehnički uređeno oko kilometar riječnih obala i korita Bednje do Pješčare u Jerovcu, s proljetnim proljepšanjem vremena nastavljeni su radovi nizvodno, na uređivanju još dva kilometra zapuštenih obala. Hrvatske vode – Ispostava za mali sliv Plitvica – Bednja radove je povjerila Hidroingu, a njegov voditelj Branko Perec ističe da je u ovoj, drugoj fazi, vrijednost zahvata milijun kuna.

Radovi se izvode u skladu s uvjetima i mjerama zaštite prirode koje je izdalo Ministarstvo zaštite okoliša i prirode. U sklopu zahvata nastojat će se osposobiti i metalni pješački most preko Bednje koji sada, zbog srušenog nosača, nije siguran za prijelaz, na što upozorava i postavljena tabla. Posluži li vrijeme, radovi bi mogli biti završeni do kraja travnja.

Komentirajte prvi

New Report

Close