Počeli radovi na Centru kreativne industrije u Sisku

Autor: Marta Duić , 17. srpanj 2019. u 21:59
Grad će subvencionirati najam/Nikola Ćutuk/PIXSELL

Uložit će se 12,3 milijuna kuna, a u siječnju se očekuje otvorenje i useljenje 12 korisnika.

Počela je rekonstrukcija i uređenje zgrade bivšeg sisačkog Komiteta, prostora u koji će se uskoro smjestiti Centar kreativne industrije, točnije kreativni inkubator.

U uređenje će se uložiti 12,3 milijuna kuna, od čega 9,2 milijuna čine bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj. Sisak je grad u kojem se provode 42 EU projekta. Kraj radova na 950 kvadrata predviđen je za siječanj sljedeće godine i tada će se u prostor useliti 12 korisnika. Uz 12 poslovnih jedinica u inkubator će imati tri multifunkcionalna laboratorija i dvorane za sastanke.

Početak radova obišla je i sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček. Najavila je kako će Grad Sisak, uz ostale poticajne mjere, subvencionirati korištenje prostora u budućem inkubatoru te korisnicima pružiti i stručnu podršku.

"Kreativne industrije su prepoznate kao najbrže rastući dio gospodarstva pa je ovaj projekt još jedna naša potpora malom i srednjem poduzetništvu. Želimo da prostor opremimo najsuvremenijom i najpotrebnijom opremom. Za razliku od inkubatora PISAK, gdje su poduzetnici različitih djelatnosti, novi prostor je namijenjen isključivo za kreativnu industriju.

Već je studija izrađena prije aplikacije za projekt, potvrdila golemi razvojni potencijal" poručuje Ikić Baniček. Jedna od gradskih poticajnih mjera je i kreditni projekt Sisački poduzetnik težak 20 milijuna kuna za koji je ovoj godini pokazano najveće zanimanje. Tri su kredita već dodijeljena, dva su u obradi, a nekoliko ih je u najavi. 

Komentirajte prvi

New Report

Close