Počela provedba projekta Revitalizacije područja tvrđave sv. Ivana

Autor: Poslovni.hr , 02. rujan 2016. u 13:35
Foto: Grad Šibenik

Revitalizacija tvrđave svetog Ivana ukupne površine 18 657 m2 predviđa obnovu bedema, uvođenje inovativnih sadržaja, atrakcije i proizvode koji će biti ponuđeni posjetiteljima.

U prostorijama šibenskog Urbanog centra održan je prvi službeni sastanak projektnog tima za Revitalizaciju područja tvrđave svetog Ivana. Jučerašnji je dan ujedno označio i početak provedbe projekta. Operativnom sastanku su, uz prijavitelja projekta Grad Šibenik, prisustvovali i svi partneri. Osim predstavnika Upravnog odjela za poduzetništvo i razvoj, sudjelovali su predstavnici Turističke zajednice grada Šibenika, Muzeja grada Šibenika, Javne ustanove Tvrđava kulture Šibenik, Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku te Veleučilišta u Šibeniku.

Podsjetimo, projekt Revitalizacije tvrđave sv. Ivana ukupno je vrijedan 49.143.692,95 kuna, a Europska unija će ga sufinancirati iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ sa 41.486.646,05 kuna. Ostatak sredstava će osigurati Grad Šibenik.

Provedbom ovog projekta Grad Šibenik nastavlja obnovu svoga fortifikacijskog sustava, koji predstavlja značajan element lokalne i nacionalne kulturne baštine. Revitalizacija tvrđave svetog Ivana ukupne površine 18 657 m2 predviđa obnovu bedema, uvođenje inovativnih sadržaja, atrakcije i proizvode koji će biti ponuđeni posjetiteljima. U podnožju sjevernog obrambenog bedema, poznatog kao „kliješta“, posjetitelji će moći uživati u gastro-vizualnom konceptu. Revolucionarna tehnika 3D video-mappinga na zidinama tvrđave prikazivat će  različite sadržaje, stvarajući optičke iluzije i dojam kretanja statičnih objekata, što će posjetiteljima pružiti nezaboravan doživljaj. Na tvrđavi svetog Ivana smjestit će se Edukativni kampus opremljen pametnim interaktivnim učionicama i prezentacijskim prostorima unutar zidina tvrđave. On će osiguravati i kvalitetan smještaj s pratećim tematskim programima u svrhu smanjenja sezonalnosti i produljenja boravka posjetitelja.

Provedbene aktivnosti projekta trajat će 36 mjeseci, do 2019. godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close