Počela prodaja Validusove imovine

Autor: Suzana Varošanec , 02. rujan 2015. u 22:00
Prodaje se upravna zgrada u Varaždinu/M.J./PIXSELL

Nakon neuspjele prodaje u ovršnom postupku, 1. listopada usmena javna dražba.

Na Trgovačkom sudu u Varaždinu zakazana je prva javna dražba za prodaju  upravne zgrade Validusa koji je završio u stečaju prije nekoliko godina.

U toj je zgradi nekad svoje poslovanje vodila i varaždinska Fima grupa, a potom Validus. Stečajni upravitelj Validusa Nenad Homar kaže da je veći dio te zgrade u Aninoj ulici u Varaždinu u vlasništvu navedenog stečajnog dužnika, kao i to da je aktualnom oglasu za usmenu javnu dražbu, koja je zakazana za 1. listopada, prethodio pokušaj prodaje u okviru ovršnog postupka, ali bez rezultata. Inače, na njoj je upisano založno pravo u korist razlučnih vjerovnika Hrvatske banke za obnovu i razvitak i Republike Hrvatske.

I za ovu dražbu vrijedi nepisano pravilo, što je praksa potvrdila i u drugim stečajevima, a to je da se potencijalni kupci imovine koja se prodaje u stečaju pokušavaju naći 'cijepanjem' imovine na više dijelova. Tako se i u konkretnom slučaju nekretnina djelomično prodaje po cjelinama (šest), a djelomično će se neke etaže prodavati pojedinačno. Prate to i različite početne cijene.

Još jedna Validusova nekretnina prodaje se u Sinju, a riječ je o klaonici koja je ustvari ruševna zgrada. Početna cijena još nije poznata: naime, stečajni sudac će posebnim zaključkom o prodaji utvrditi vrijednost te nekretnina, kao i način i uvjete prodaje. U ovom slučaju razlučni vjerovnik Ministarstvo financija nije pokrenulo postupak ovrhe, što je čest slučaj, pa je stečajni upravitelj predložio prodaju u stečaju. 

Komentirajte prvi

New Report

Close