Počela nova regulacija prometa u zoni Branimirove tržnice – evo što se mijenja

Autor: VLM , 29. ožujak 2019. u 15:51
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Između ostalog omogućuje se lijevog skretanje iz Strojarske u Branimirovu, što daje novi transverzalni pravac između Vukovarske i Branimirove. Naime, danas postoje samo dva: Miramarska i Držićeva, koji su međusobno udaljeni 1,6 km.

U zoni Branimirove tržnice uvodi se nova organizacija prometa s ciljem povećanja propusne moći na raskrižjima i poboljšanja prometne situacije, objavio je danas Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet. Nova regulacija počela je danas.

Kako se navodi u priopćenju, traženju novog prometnog rješenja pristupilo se zbog velikih količina vozila, pješaka, biciklista i tramvaja koji u periodima vršnog opterećenja stvaraju repove čekanja na raskrižjima i neodrživu prometnu situaciju koju više nije moguće riješiti samo preraspodjelom zelenih vremena unutar ciklusa signalnih programa semaforskih uređaja.

Prometni elaborat nove organizacije prometa u zoni Branimirove tržnice izrađen je na temelju brojanja prometa i analize prometnih zahtjeva te je na isti ishođena prethodna suglasnost Službe za sigurnost cestovnog prometa PU zagrebačke kao i Vijeća Gradske četvrti Donji grad.

Između ostalog omogućuje se lijevog skretanje iz Strojarske u Branimirovu, što daje novi transverzalni pravac između Vukovarske i Branimirove. Naime, danas postoje samo dva: Miramarska i Držićeva, koji su međusobno udaljeni 1,6 km.

Ključne promjene su:

– Ukidanje lijevog skretanja u Branimirovu prema istoku iz smjera Držićeve, odnosno iz smjera Trga kralja Petra Krešimira IV. i Šubićeve.

– Uvođenje jednosmjerne regulacije prometa Kružićevom ulicom prema jugu (ulica uz zapadnu stranu Branimirove tržnice).

– Omogućavanje lijevog skretanja iz Kružićeve u Branimirovu prema istoku (prema Maksimiru, Dubravi, Sesvetama)

– Omogućavanje lijevog skretanja iz Strojarske ceste u Branimirovu prema zapadu (prema Gl. kolodvoru)

– Na zapadnom privozu (kraku) raskrižja Branimirove sa Držićevom jedna traka za lijevo skretanje prema sjeveru (prema Trgu kralja Petra Krešimira IV. i Šubićevoj) postaje traka za ravno prema istoku (Maksimiru, Dubravi, Sesvetama).

Novi prometni pravci:

– Iz Šubićeve u Branimirovu prema istoku: Šubićeva – desno preko Trga kralja Petra Krešimira IV – oko kružnog raskrižja pa nazad –
desno u Kružićevu – lijevo u Branimirovu

– Iz smjera Ul. kneza Mislava ili kraljice Jelene u Branimirovu prema istoku: desno u Kružićevu – lijevo u Branimirovu

– Iz smjera Branimirove ili Držićeve do Kružićeve/Branimirove tržnice: Branimirovom prema zapadu – desno u Ulicu kraljice Jelene prema sjeveru – desno na Trgu kralja Petra Krešimira IV. – desno u Kružićevu.

Komentirajte prvi

New Report

Close