Počela gradnja kružnog toka na čakovečkom Jugu

Autor: Poslovni.hr , 04. svibanj 2015. u 11:49
Foto: http://www.cakovec.hr/

70 posto sredstava osigurava Ministarstvo unutarnjih poslova preko Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, dok će ostatak, odnosno 234 tisuće kuna platiti Grad Čakovec.

Prošli tjedan započeli su građevinski radovi na izgradnji kružnog toka na križanju ulica Tomaša Goričanca i Ivana Sokača u čakovečkom naselju Jug, vrijedni 780 tisuća kuna. Radove su u ponedjeljak obišli gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i zamjenik gradonačelnika Mario Medved.

70 posto sredstava osigurava Ministarstvo unutarnjih poslova preko Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, dok će ostatak, odnosno 234 tisuće kuna platiti Grad Čakovec.

Zamjenik gradonačelnika Mario Medved, rekao je da je ovo prvi od dva projekta koji se financiraju sredstvima Ministarstva unutarnjih poslova. Naime, nakon tri tjedna koliko će trajati radovi na Jugu, strojevi se sele na sjever, odnosno počinje rekonstrukcija križanja na Svetojelenskoj cesti kod Konzuma.

„Kod rotora na Jugu, gradski udio u sufinanciranju iznosi 30 posto, dok će se rekonstrukciju križanja kod Konzuma MUP preko Centra za vozila Hrvatske zahvat platiti u cijelosti.“, rekao je, među ostalim zamjenik Mario Medved te dodao da se na području Grada, osim radova na Aglomeracijama Čakovec i Novo Selo na Dravi, radi i na južnom nogostupu u ulici ZAVNOH-a u Čakovcu te ulici Vladimira Nazora u Novom Selu Rok, a idući tjedan kreću radovi na ulici Breg u Mačkovcu. Također, projektiraju se daljnji zahvati na području Grada za što je planirano oko 10 milijuna kuna.

Gradonačelnik i zamjenik obišli su gradilište, kako bi se uvjerili teče li sve prema planu. Inače, radove izvodi čakovečka Tegra.

Komentirajte prvi

New Report

Close