Pobuna zbog najave ukidanja agencija, ministar odlučan

Autor: Poslovni.hr , 09. kolovoz 2018. u 08:21
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

“Svi su upoznati s planom koji je usklađen s ministrima. Ako neki ministar želi racionalizaciju na drukčiji način, u redu, ali ovo je minimum”, poručio je.

Vladin plan racionalizacije agencija i zavoda koji obuhvaća pripajanje 54 tijela ministarstvima ili drugim nadležnim ustanovama, izazvao je popriličan otpor onih koji bi se trebali ukinuti.

No unatoč kritikama, potpredsjednik Vlade Tomislav Tolušić, koji koordinira taj proces, odlučan je u namjeri i poručuje da neće osigurati novac u proračunu za one čije se pripajanje planiralo.

Odbacuje kritike da se neke agencije neće moći ukinuti zbog reakreditacija za fondove EU i najavljuje uštede koje se, tvrdi, mjere u desecima milijuna kuna, piše Jutarnji list.

"Dosad sam dobio 20-ak različitih analiza iz tih agencija u kojima se zaključilo da bi baš one trebale ostati, a po mogućnosti i da treba osnovati neke nove. Vjerujem da će se Vladin plan racionalizacije provesti do 1. siječnja iduće godine jer niti jedno tijelo s popisa neće biti u proračunu za sljedeću godinu", rekao je Tolušić.

Na pitanje hoće li se za neke agencije morati raditi dugotrajan proces reakreditacije prema Europskoj komisiji, što tvrde u nekima od tih agencija, Tolušić odgovara da to nije točno.

"Vjerujem da će doći i do racionalizacije zaposlenih, ali važnije je da će se bolje kontrolirati troškovi. Za one koji su dobri, u sustavu će, naravno, i dalje biti mjesta", najavljuje Tolušić. Dodaje da su svi ministri upoznati s planom, da su ga podržali i da se on može mijenjati samo u smislu da bude još veća racionalizacija, a da je ovaj prijedlog minimum.

"Svi su upoznati s planom koji je usklađen s ministrima. Ako neki ministar želi racionalizaciju na drukčiji način, u redu, ali ovo je minimum", poručio je.

Komentari (5)
Pogledajte sve

SVE AGENCIJE ZATVORITI – a poslove preseliti na MInistarstva, gdje ionako nemaju posla ….a sve znaju raditi..

Po svemu sudeći na svakih 5 ukinutih agencija osnovat će se novih 10 samo sa drugim nazivom. Tako nam već punih 25 godina mažu oči, puna usta refoemi i racionalizacija a uhljeba sve više. Sve dok se materija ne izjede do kraja nema pomaka. Reforme će doći same po sebi neće ih morati ni donositi u trenutku kada više ne bude novca za mirovine. A mi smo već tu negdje blizu, samo fali da dođe neka mala krizica u zemlje u okruženju i prvi smo na redu za ostrel. A onda kreću reforme same od sebe, silom prilika.

Budimo iskreni, nista od svega toga…

Pobuna uhljebnickih krpelja.

New Report

Close