Poboljšava se gospodarska klima u Njemačkoj

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. listopad 2012. u 13:28
Angela Merkel (Epa)

Stručnjaci za financijska tržišta ocjenjuju da su rizici za njemačko gospodarstvo prigušeni, konstatiraju u ZEW-u.

 Njemačka gospodarska klima blago se poboljšala u listopadu drugi mjesec zaredom, s obzirom na prigušene rizike za njemačko gospodarstvo, izvijestio je u utorak utjecajni institut ZEW.
Indeks gospodarske klime koji ZEW izrađuje porastao je u listopadu na minus 11,5 bodova, s minus 18,2 boda koliko je iznosio u rujnu.

Stručnjaci za financijska tržišta ocjenjuju da su rizici za njemačko gospodarstvo prigušeni, konstatiraju u ZEW-u na temelju provedene ankete, zaključujući da se ta ocjena vjerojatno temelji na smanjenoj neizvjesnosti na financijskim tržištima u proteklim tjednima. Broj onih koji očekuju posustajanje gospodarskog oporavka gotovo je izjednačen s brojem onih koji predviđaju njegovo ubrzavanje, a gotovo polovina anketiranih drži da će stanje u njemačkom gospodarstvu za šest mjeseci biti više-manje isto kao i danas, konstatiraju u ZEW-u.

Procjena aktualnog stanja u njemačkom gospodarstvu pogoršana je u odnosu na prethodni mjesec, uz pad odgovarajućeg ZEW-ova indeksa na 10 bodova, s 12,6 bodova koliko je iznosio u prethodnom mjesecu.

Komentirajte prvi

New Report

Close