Plin za kućanstva do ljeta po istoj cijeni

Autor: Darko Bičak , 06. ožujak 2018. u 21:59
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Na snazi privremena tarifa HERA-e, od kolovoza nova metodologija.

Nakon što je početkom mjeseca na snagu stupio novi Zakon o tržištu plina, Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA) je donijela odluku o iznosu tarifnih stavki za javnu uslugu opskrbe plinom za razdoblje od 1. travnja do 31. srpnja 2018. prema kojoj se krajnja cijena plina za kućanstva u ovom razdoblju neće se mijenjati.

Iz HERA-e podsjećaju da je odredbama novog Zakona u prijelaznom razdoblju, do 1. kolovoza 2018., za opskrbljivača na veleprodajnom tržištu određena Hrvatska elektroprivreda. HEP je dužan u tom razdoblju prodavati plin opskrbljivačima u javnoj usluzi opskrbe plinom za kupce iz kategorije kućanstvo po sada važećoj cijeni, odnosno po cijeni koja je odlukom o cijeni plina po kojoj je opskrbljivač na veleprodajnom tržištu plina dužan prodavati plin opskrbljivačima u javnoj usluzi opskrbe plinom za kupce iz kategorije kućanstvo utvrđena u iznosu od 0,1809 kuna za kilovatsat (kWh).

Kako je za razdoblje nakon 1. kolovoza 2018. potrebno donijeti novu metodologiju utvrđivanja iznosa tarifnih stavki za javnu uslugu opskrbe plinom i zajamčenu opskrbu, HERA je izradila i objavila prijedlog nove metodologije o kojem se do 19. ožujka provodi javna rasprava.

Komentirajte prvi

New Report

Close