Plenković prvo o Uljaniku, potom o Brexitu

Autor: Marija Brnić , 19. ožujak 2019. u 21:59
Andrej Plenković će nakon sjednice u Bruxelles/I. Š./PIXSELL

‘Presuda’ o opstanku brodogradilišta prolongirana za četvrtak.

Još jedno prolongiranje slijedi za donošenje konačne odluke Vlade o kojoj ovisi hoće li Uljanik grupacija ići u stečaj ili u restrukturiranje s Brodosplitom i Fincantierijem.

Za danas planirana sjednica Vlade odgođena je, naime, za sutra ujutro, netom prije odlaska premijera u Bruxelles na sastanku Europskog vijeća o Brexitu.

No, na sjednici užeg kabineta Vlade, a potom i koalicijskim partnerima koje će se održati danas bit će, kako je najavljeno, prezentirane procjene financijskog stanja u Uljaniku i njegovim tvrtkama i usporedbe troškova koji slijede u slučaju stečaja ili restrukturiranja.

Budući da je svaka od uključenih strana u ovom postupku dosad baratala s različitim brojkama, koje su se razlikovale i po nekoliko milijardi kuna, proteklih dana uspoređivali su ih u resornim ministarstvima financija i gospodarstva s Upravom Uljanika i Brodosplitom. 

Vladini pregovarači inače za danas imaju dogovorene i pregovore s naručiteljem jaružala Jan de Nulom, o čijem ishodu će također ovisiti ukupan iznos troška koji će u Uljaniku podnijeti državni proračun.

Uoči današnje prezentacije izračuna troškova i prijedloga odluke o Uljaniku u vladinim krugovima vladalo je potpuno zatišje.

Komentirajte prvi

New Report

Close