Plenković: Prihvaćamo sve prijedloge inicijative “67 je previše”

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. rujan 2019. u 10:46
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Analizirali smo ovu situaciju i donijeli sljedeću odluku – čuli smo poruku hrvatskih građana i kao Vlada donijeli smo odluku da ćemo u cijelosti preuzeti zahtjeve referendumske inicijative i promijeniti Zakon o mirovinskom osiguranju”, rekao je Plenković na sjednici Vlade.

Premijer Andrej Plenković poručio je u četvrtak da je Vlada čula poruku naroda i odlučila da će u cijelosti prihvatiti prijedloge inicijative "67 je previše" i Hrvatskom saboru uputiti prijedlog izmjena Zakona o mirovinskom osiguranju.

"Tijekom proljeća bili smo suočeni s aktivnostima građanske inicijtive '67 je previše' i nakon što su potpisi prikupljeni ustanovili smo da je potpise dalo više od 700 tisuća građana. Analizirali smo ovu situaciju i donijeli sljedeću odluku – čuli smo poruku hrvatskih građana i kao Vlada donijeli smo odluku da ćemo u cijelosti preuzeti zahtjeve referendumske inicijative i promijeniti Zakon o mirovinskom osiguranju", rekao je Plenković na sjednici Vlade.

STIGLA REAKCIJA POSLODAVACA

“Sindikat je prikupljanjem potpisa za organizaciju referenduma o dobnoj granici odlaska u mirovinu ostvario za sebe kratkoročnu dobit, ali je vrlo upitno i diskutabilno koliko je odustajanje od podizanje dobne granice dugoročno od koristi za građane Republike Hrvatske i buduće umirovljenike. Mirovinski sustav u dijelu međugeneracijske solidarnosti je suočen s velikim izazovima zbog negativnih demografskih i gospodarskih trendova, a kako osigurati održivost tog sustava mora se nastaviti kroz konstruktivan i sveobuhvatan dijalog od strane svih sudionika. Oni koji inzistiraju na neodrživim rješenjima i nisu spremni za otvoreni dijalog moraju biti svjesni svoje odgovornosti za budućnost hrvatskih građana i posljedice takvog ponašanja.“, stoji u reakciji Hrvatske udruge poslodavaca.

Komentirajte prvi

New Report

Close