Plenković otkriva ime novoga povjerenika

Autor: Jadranka Dozan , 25. veljača 2018. u 22:01
Tko će biti novi izvanredni upravitelj koncerna?/ Filip Kos/PIXSELL

Danas popodne u Banskim dvorima sastanak premijera i predstavnika vjerovnika.

Premijer Andrej Plenković za početak ovog tjedna najavio je izbor novog izvanrednog povjerenika u Agrokoru, čije će ime na potvrdu proslijediti Trgovačkom sudu.

U petak je, pak, ustvrdio da je više kandidata pokazalo spremnost prihvatiti se nastavka restrukturiranja, a poznato je da će povjerenik sada dobiti i zamjenika.

Ime nasljednika Ante Ramljaka premijer bi mogao obznaniti već na današnjim sastancima s predstavnicima vjerovnika koji su pozvani u Vladu.

Prema najavama, privremeno vjerovničko vijeće na razgovore s premijerom stiže u popodnevnim satima.

Na pitanje hoće li novi povjerenik biti netko iz sustava Agrokora ili izvan njega, u Vladi su još u petak izbjegavali odgovor, a premijer je rekao tek da su osobine koje treba imati "kompetentnost, savjesnost te sposobnost da u kratkom roku dovrši proces nagodbe i zadaće postavljene zakonom".

Kratak rok za većinu promatrača danas ipak znači '12 plus tri mjeseca'. Razlog tome su, među ostalim, brojne žalbe i osporavanja tražbina, ali i pored toga još je dosta otvorenih pitanja. "Čak i da je ovog trenutka sve spremno, treba nam srpanj", priznaju dobavljači. 

Komentirajte prvi

New Report

Close