Plenković očekuje izglasavanje nagodbe u Agrokoru

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Plenković je u nedjelju sudjelovao u Zagrebu na svečanom obilježavanju 29. obljetnice osnutka Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u prostorijama Nogometnog kluba Jarun.

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u nedjelju novinarima kako se nada da je izvanredna uprava u Agrokoru, zajedno sa svim ostalim dionicima, učinila maksimalne napore da donesu odluku o nagodbi.

Plenković je u nedjelju sudjelovao u Zagrebu na svečanom obilježavanju 29. obljetnice osnutka Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u prostorijama Nogometnog kluba Jarun.

“Nadam se da je izvanredna uprava u Agrokoru, zajedno sa svim ostalim dionicima, učinila maksimalne napore da donesu odluku o nagodbi. Nakon toga očekujem sazivanje ročišta od strane Trgovačkog suda, izglasavanje nagodbe i potom normalno funkcionirane kompanije, očuvanje radnih mjesta i budućnost hrvatskih kompanija u suradnji s Agrokorom”, rekao je Plenković novinarima nakon svečanosti na Jarunu, upitan kakva su njegova očekivanja vezana uz odluku Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora koje bi u utorak trebalo glasovati o nagodbi i hoće li nagodba biti sklopljena.

Upitan hoće li se sastati s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović premijer Plenković je najavio da će se s njom čuti idućeg tjedna te da će, među ostalim, razgovarati o demografskim mjerama koje je predložila.

“Razgovarat ćemo o svemu tome”, kazao je premijer Plenković. Na ponovljena novinarska pitanja o odnosima s predsjednicom Republike, rekao je da su oni odlični.

O tome je li zadovoljan podrškom unutar stranke i podrškom birača odgovorio je kako je jako zadovoljan što se tiče HDZ-a. Premijer Plenković je istaknuo da u Hrvatskom saboru imaju stabilnu većinu, podsjetivši da su na Općem saboru HDZ-a usvojeni novi Statut i njegovo izvješće, kao i ono glavnog tajnika Gordana Jandrokovića.

“Idemo dalje, baviti se važnijim hrvatskim temama”, dodao je.

Komentari (2)
  • DemiZon
    DemiZon 9:31 19.6.2018.

    ***znači u prvoj verziji Rusi su dobivali 42%, pa za par mjeseci 44%, nakon toga su Ameri po*izdili, reagirao je i veleposlanik čuvenom rečenicom kak nitko nebi smio imati više od 10% i sad na kraju Rusi imaju čak 47%… dali se samo meni čini da je Plenki teška ruska udarna konjica i glavni ruski joker, a da to prikrije u javnosti glumi mrzitelja Rusije i sve čini da nas posvađa s njima?

  • itoldyouso
    itoldyouso 9:26 19.6.2018.

    buksa očekuje plenkovića

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve