Plenković o savjetnicima: Načelno nije dobro

Autor: Jadranka Dozan , 07. veljača 2018. u 13:52
Ramljak je premijeru u ponedjeljak dao dokumente

Premijer napokon progovorio o aferi s ‘masnim’ honorarima.

Premijer Andrej Plenković danima se nije oglašavao o slučaju angažmana i visine naknada 'domaćih podizvođača' Alix Partnersa, savjetnika za restrukturiranje Agrokora, no tu temu nije mogao mimoići ni za puta u Strasbourgu. 

O iznosima naknada nije imao saznanja, kaže, a kako je izvješće o naknadama za savjetnike dobio neposredno prije puta u ocjenama je ostao oprezan. "Načelno mogu reći da to nije dobro", rekao je dodajući kako će svoj sud dati kad dobije izvješće "kolega iz ureda koji ga detaljno analiziraju.

Plenković je pritom ponovio kako čvrsto ostaje pri tome da je na krizu u najvećoj hrvatskoj kompaniji – a u cilju zaštite općih interesa RH, zaštitE radnih mjesta i dobavljača – Vlada napravila jedini mogući potez donošenjem zakona.

Mišljenja je da je njegova vlada u tom procesu jako dobro brodila.

"Uspjelo se namiriti sve male dobavljače Agrokora, što ne bi bilo moguće da nije bilo posebnog zakona. Sad smo došli u fazu nagodbe", naglasio je Andrej Plenković i poručio da će se u odlukama u tom procesu "u kojemu na svojim leđima ima cijeli politički teret" voditi računa o cijeloj slici. Jednako detaljno analizirat će i trenutno najvruće pitanje savjetnika. 

Komentirajte prvi

New Report

Close