Plenković najavio pomoć za više od 300.000 blokiranih

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. ožujak 2018. u 12:44
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Plenković se osvrnuo i na reakcije na dokument Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima, koji je predstavljen članovima Vlade krajem prošloga tjedna.

Premijer Andrej Plenković najavio je u četvrtak na sjednici Vlade da će se u idućih nekoliko tjedana pripremiti mjere za pomoć preko 300.000 blokiranih građana.

U mjerama se planira da država otpiše dugove najugroženijim blokiranim građanima, poticanje privatnih vjerovnika da otpuste određena potraživanja, te pojednostavljenje provedbe stečaja za pojedine kategorije blokiranih građana.

U sljedećih nekoliko tjedana Vlada će s tim u vezi pripremiti zakonske promjene i uputiti ih u Sabor, rekao je Plenković te ustvrdio kako je pitanje blokiranih građana i ovrha u političkom smislu jedno od najvažnijih u hrvatskoj javnosti.

"Na tom tragu vodimo razgovore sa svim zainteresiranim akterima i skupinama.  Očekujem da u sljedećih nekoliko tjedana Vlada pripremi odgovarajuće zakonske promjene i uputi ih u Sabor kako bismo našli načina da pomognemo onima koji su najugroženiji", poručio je premijer.

Plenković se osvrnuo i na reakcije na dokument Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima, koji je predstavljen članovima Vlade krajem prošloga tjedna.

Najavio je da će sva nadležna ministarstva analizirati sadržaj i preporuke tog dokumenta, nakon čega će vidjeti što se konkretno može& učiniti na edukaciji o toj temi i uspostavi civiliziranog dijaloga.

Plenković je izrazio uvjerenje kako je osnivanje vijeća, koje je okupilo ljude različitih svjetonazora i ideološki suprotstavljenih stajališta, bio ispravan potez.

"Čvrsto sam uvjeren da je to bio odličan potez jer tu temu nikada u proteklih 28 godina hrvatske demokracije nismo dotaknuli na tako pluralan način", rekao je Plenković.

Pozvao je ministre da analiziraju preporuke, pa i pojedinačna mišljenja članova vijeća. Sve koji raspravljaju o toj temi pozvao je da budu "malo manje isključivi, a više tolerantni s bitnom dozom razumijevanja za žrtve i za one koji su u proteklim desetljećima patili pod ovim ili onim totalitarnim sustavom, a posebice da imaju na umu cijelu međunarodnu dimenziju ove teme i kako joj Hrvatska pristupa u ovom trenutku".

Komentari (3)
Pogledajte sve

Jeb.em populiste koji preuzmu rjesavanje ovakvih problema preko ledja svih nas. Ovoj bi trebalo sve oduzest i zatvorit je na robiju dozivotno.

https://www.vecernji.hr/vijesti/za-banke-sam-bila-prestara-pa-sam-uzela-kobni-kredit-s-bandere-1231869?utm_source=Večernji+list&utm_campaign=44b6d1cf21-Tjedni_NL_Vecernji_list_18_04_2017_4_18_2017&utm_medium=email&utm_term=0_d9b3729caf-44b6d1cf21-18987485

Od kuda Plenkovicu toliki novci da pomogne toliko ljudi. Da ste napisali Warren Buffet ili Bill Gates, ajde. Ali Plenkovic.

Sta tu ima Plenkovic pomagati. Trebaju ici u bankrot i oni koji su ih kreditirali trebaju im otpisati dugove.

Zbog cega bi hrvatski porezni obveznici trebali placati propale plasmane banaka i onih koji su im davali robe i usluge na dug.

Da, treba im pomoći,samo nitko ne pita kako su došli do blokade ,jesu li trošili iznad svojih mogućnosti,jesu li kupili skupe automobile ,jesu li kupili vikendicu na moru…..tu je stotinu pitanja,mislim da je možda pola od njih ako ne i više živjelo iznad svojih mogućnosti.Imam neki stari auto ,nemam vikendice na moru,ali uvijek trošim koliko mogu nikad iznad svojih mogućnosti,malo ulažem ovdje na ZSE ali nije to neki novac uglavnom neka sitnica.

New Report

Close