Plenković: Ključno je da Uljanik pronađe strateškog partnera

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. travanj 2018. u 11:48
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

“Nemam saznanja odakle anonimna prijava i što piše u novinskom članku”, uzvratio je premijer i istaknuo kako hrvatska država proteklih godina ulaže i financijska sredstva, daje stručnu pomoć i znanje kako bi se riješilo pitanje hrvatske brodogradnje.

Ključno je pitanje da Uljanik u daljnjem procesu restrukturiranja pronađe strateškog partnera, to je najvažnije i pitanje koje jamči opstanak radnih mjesta i izgradnje brodova, odgovorio je premijer Andrej Plenković na navod Mostove zastupnice Ines Strenja Linić da je podnesena kaznena prijava protiv odgovornih u Uljaniku.

"Dobila sam kopiju prijave, a dostavljena je i vama na znanje, anonimna kaznena prijava govori o osnovanoj sumnji na počinjenje kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, odnosno o malverzacijama u poslovanju, vođenju poslovnih knjiga i nepravilnosti u postupku restrukturiranja", rekla je zastupnica, napominjući da o tome piše jedan dnevni list.

"Nemam saznanja odakle anonimna prijava i što piše u novinskom članku", uzvratio je premijer i istaknuo kako hrvatska država proteklih godina ulaže i financijska sredstva, daje stručnu pomoć i znanje kako bi se riješilo pitanje hrvatske brodogradnje. 

"Kad je riječ o Uljaniku, vodili smo dijalog s Upravom, oni su u stalnoj komunikaciji s nadležnom ministricom, dolazili su više puta, no ključno je da Uljanik u daljnjem procesu restrukturiranja pronađe strateškog partnera, to je najvažnije i pitanje koje jamči opstanak radnih mjesta i izgradnje brodova", rekao je Plenković.

Poručio je kako je odgovornost prije svega na Upravi, no da će Vlada pomoći proces pronalaska strateškog partnera, nova ulaganja i nove narudžbe te opstanak radnih mjesta u Uljaniku i slijedom toga u 3. maju.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Uprava Uljanika treba u zatvor. Ako je ma i djelić od onoga istina.
A također bi se trebalo porazmisliti i o njihovom izboru strateškog partnera.
S kojim postoje indicije da su u talu.

Je li ovo Anemični dao hint da Končar neće dobiti blagoslov Vlade?

New Report

Close