‘Plenković bi se riješio Ramljaka, ali ne može iz dva razloga’

Autor: Poslovni.hr , 05. veljača 2018. u 09:56
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Vlada se, misli Fižulić, našla na skliskom terenu i politika nije toliko brza da parira svima onima koji su se u ogromnom financijskom kolaču pojavili.

Bivši ministar gospodarstva, Goranko Fižulić gostovao je na N1 televiziji i komentirao stanje u Agrokoru i pitanja koja su se pojavila oko ogromnih iznosa koje se plaćaju tvrtki AlixPartners.

"Problem je cijene. AlixPartners je ugovorio cijenu ne znamo koliko, ne znamo koliko je bazna cijena i satnica njihovih konzultanata i sve ostale nagrade koje se u takvim situacijama ugovaraju. Srednji i viši menadžment AlixPartnersa ima godišnje plaće koliko iznosi mjesečna naknada hrvatskom konzultantu. Je li to puno ili malo, ostavljam vam na procjenu. Činjenica je da je to javno dostupan podatak. Direktor u Americi zarađuje 120 do 180 tisuća dolara godišnje bruto, a toliko mjesečno naplaćuju u Agrokoru", kazao je Fižilić koji je odgovorio i na pitanje zašto o svemu šuti premijer i kakva je pozicija Ante Ramljaka čak i ako se utvrdi da postoje nepravilnosti te što bi se moglo dogoditi s njim, je li mu pozicija pod uvjetima u roll-up kreditu potpuno nezamjenjiva?

"Premijer bi se njega vrlo rado riješio i to se vidi iz primjera i ove njegove šutnje ili ovoga što je rekao Jandroković, ali ne može iz dva razloga. Prvo, da bi to napravio, mora napraviti dogovor s mastermindima roll-up kredita, Knightheadom i Zagrebačkom bankom, jer bez dogovora s njima, cijeli kredit bi dospio. Drugo, ako to stvarno i napravi, u paketu se rješava i Martine Dalić, a ako to sve skupa napravi, na sebe preuzima odgovornost neuspjeha nagodbe, a ako ne napravi i ako i dalje žmiri, šuti i tolerira sve što se događa pod egidom izvanredne uprave u Agrokoru, opet uzima odgovornost i sve skupa opet može završiti neuspjehom. Nije mu zavidna pozicija, problem je nastao onog trenutka kad je Vlada hrabro odlučila imenovati svog povjerenika, dala mu faraonske obvlasti i on počeo raditi što misli da treba. Tad se Vlada našla na skliskom terenu i politika nije toliko brza da parira svima onima koji su se u ogromnom financijskom kolaču pojavili. Bitke tek slijede, one će se tek dogoditi i bit će pušten cijeli niz spinova, korišteni će biti svi medijski utjecaji da bi se baš njihova priča pojavila kao jedini javni interes. Problem je povećavaju li se ili ne rizici za Hrvatsku i je li nešto naučila iz ovoga, da znamo da firma osim što može nastati, može i umrijeti", zaključio je Fižulić.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Ovaj Fižulić je bitan kao i Jadranka Kosor..

ako ne možePlenković može policija 🙂

Naravno da Plenki ne može ništa.
Da može išta napraviti već bi napravio ili bi se bacio na meritum nagodbe, a ne populistički jahao po plaćama konzultanata.

Javio se pravi “stručnjak”! Stavovi bazirani na površnom poznavanju slučaja ili laprdanje pour laprdanje. Istina je potpuno drugačija! Bora je dužan, Ramo i društvo su mu ljudi od povjerenja od kojih je većina duboko ne kompetentna i td.
Kod nas razni krimosi uvjek dobivaju medijski prostor….. zašto?

New Report

Close